Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: Litecoin Son Derece Güvenli, Madencilik De Sağlıklı

Çok yakın zamanda crypto51.app isimli internet sitesi tarafından yapılan bir araştırma bir çok kripto para meraklısının ilgisin çekmişti. İlgili kaynaklardan gerekli verileri elde eden crypto51 takımı farklı blockchain’ler üzerinde 1 saatlik bir %51 saldırısının ortalama masrafını hesaplamıştı.

Litecoin kurucusu Charlie Lee de yakın zamanda attığı bir tweetinde bu araştırmaya atıfta bulundu ve bunun sonuçlarını değerlendirdi. Crypto51’in araştırması ve araştırmanın sağladığı farklı hash oranı grafiklerine dayanarak açıklamalarda bulunan Charlie, Litecoin’in yüksek ölçüde güvenli ve sağlıklı madencilik imkanı sağladığını kanıtlamaya çalıştı.

Crypto51’e göre bu saldırı bir madencinin blockchain ağı üzerindeki işlemci gücünün %50’sinden fazlasına sahip olduğu zaman gerçekleşmekte. Crypto51 araştırmasındaki verileri Mine The Coin ve CoinMarketCap’e benzer sitelerden elde ettiğini ifade ediyor.

”Son zamanlardaki %51  saldırılarının ve http://crypto51.app sitesinin sunduğu bilgilerin eşiğinde, Litecoin’in son derece güvenli ve madenciliğinin de oldukça sağlıklı olduğundan emin olabilirsiniz.”

-Havuzlar iyi bir dağıtım oranına sahip (en büyüğü %22)

-Hahrate 50 katı artmış (son 1 yılda)

-Saldırı yapılabilmesi için yüksek maliyet gerekiyor (322-761 M + – $38-50bin/saat)

 

Charlie Lee tarafından paylaşılan grafikler ise şu şekilde:

LTC’nin Hash Rate Dağılımı

LTC Fiyat ve Madencilik İstatistikleri

LTC Hashrate Tarihsel Grafiği

 

Bir Twitter fenomeni Code Vibs konu hakkında şu tweeti attı:

”Son dönemde LTC hakkındaki iyi haberler ile birlikte artık endişelenecek hiçbir şey yok. Nasdaq bile bunu destekliyor bu büyük bir olay. Günlük olarak açıp fiyatı kontrol etmeyin. Sadece devrimsel bir teknolojinin bir parçası olmanın keyfini çıkartın ve bırakın fiyat bunu takip etsin.

Son 24 saat içerisinde bütün kripto para piyasası düşüş yaşadığı yerden kalkıp 304 milyar dolar değerinden 334 milyar dolara doğru ilerlemekte. Bu da piyasaların genel itibariyle iyiye gittiğinin göstergesi. Basın saatine göre Litecoin 120 dolarlık birim fiyatı ve 6,854 milyarlık toplam piyasa hacmi ile 6. sırada yer almakta. Litecoin’in son 24 saatlik büyümesi ise %7,38 civarında.

Bütün kripto para dünyası son iki içerisinde bir ayı piyasasının etkisine girmiş gibiydi. Litecoin dün 110.90 dolar seviyelerine kadar düşmüştü ancak şu an tekrardan yeşillenmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment