Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Tarihinin En Hacimli Üçüncü Ayını Geride Bıraktık

Bitcoin (BTC) fiyatının 19.000 doları aşıp 20.000 dolara; Ethereum fiyatının 600 dolara kadar dayandığı kasım ayında birçok önemli gelişmeye imza atıldı. Bunlardan biri piyasadaki ticaret hacmiyle ilgiliydi. The Block verilerine göre bu yılın kasım ayı, kripto para tarihinin gördüğü en büyük hacimli üçüncü ay oldu. Bu akıllara “Yeni bir hacim rekoru gelir mi?” sorusunu getirdi.

Kripto para piyasasının toplam ticaret hacmi geçen haftanın sonlarına doğru hızla büyüdü. 130 milyar doların üstüne kadar çıkan hacim; Bitcoin (BTC) fiyatının 16.500 dolara düşmesi ve altcoin pazarının ağır bir darbe alması ile sonuçlandı. Bitcoin ve altcoin fiyatları bu hafta itibarıyla yeniden yükselişe geçmişse de 24 saatlik ticaret hacmi 70 milyar dolara geriledi.

Kripto tarihinin en iyi üçüncü ayı

The Block tarafından aktarılan verilere göre Kasım 2020, kripto para yatırımcılarının en aktif olduğu aylardan biriydi. Piyasadaki işlem hacmi cuma gününden beri düşüş trendinde olsa da ay geneline bakıldığında hacmin ne kadar büyük olduğu görülebiliyor.

30 Kasım verilerine göre kripto para borsaları bu ay genelinde 270 milyar dolar hacim elde etti. Böylece kripto para tarihinin en büyük hacimli üçüncü ayına tanıklık edilmiş oldu. Aylık hacim rekoru Ocak 2018’de 308 milyar dolar ile kırıldı. Aralık 2017’de ise 307 milyar dolar düzeyinde hacim elde edilmişti.

the-block-kripto-para-borsa-hacim

Binance rakiplerine hacim farkı attı

Kasım ayı için açıklanan veriler, bu ayki hacim liderinin Binance olduğunu gösteriyor. CryptoCompare araştırmalarına göre aylardır hacim liderliğini kaptırmayan Binance Kasım 2020’de de 168.5 milyar dolar hacim ile rakiplerini geride bıraktı.

Binance’in 28.5 milyar dolar ile ABD’nin dev borsası Coinbase takip etti. Listede onun ardından ise 15 milyar dolarlık hacmiyle Kraken yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!