Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Büyük Gün Geldi Çattı: Toplamda Kaç ETH Yatırıldı?

Ethereum 2.0 geçişi için istenilen ETH hedefine de ulaşıldıktan sonra, daha önce açıklanan tarih 1 Aralık geldi çattı ve geri sayım başladı. İlk başlarda ağır aksak ilerleyen stake işlemi son haftaya girildiğinde ivme kazandı. Peki lansman öncesi Ethereum 2.0 sözleşmesine kaç ETH yatırıldı?

Ethereum 2.0 yolculuğu, omurga görevi görecek “phase 0” adımı ile başlıyor. Ethereum 2.0 için yatırılması gereken ETH hedefine ulaşıldıktan sonra, planlanan ağ lansmanın yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Beacon Chain ağına geçişin gerçekleşmesi için Ethereum 2.0 sözleşmesine yatırılması gereken ETH miktarı 524 bin 288 olarak açıklandı. Bu sayıya rahatlıkla ulaşıldı.

İlk başlarda daha yavaş ilerleyen stake süreci, Ethereum topluluğunda “1 Aralık’a kadar hedeflenen ETH sayısına ulaşılamayacak mı?” endişelerini ortaya çıkardı. Fakat birçok uzman, ETH yatırımcısının temkinli davrandığını ya da diğer platformlardaki getirilerini kaybetmek istemedikleri için son ana kadar bekleyeceğini duyurdu. Süreç piyasa uzmanlarının işaret ettiği gibi gelişti ve hedeflenen ETH sayısının çok büyük bir kısmı son haftada toplantı. Ethereum yatırımcıları lansman için gerekeli sayıya ulaşınca da durmadı.

ETH2 geçişi için gerekli olan sayıdan %60 daha fazlası toplandı

Etherscan verilerine göre Ethereum 2.0 sözleşmesine şu ana kadar yatırılan ETH miktarı 852 bin 992‘yi aştı. Ethereum fiyatı 588 dolardayken yatırılan ETH’lerin toplam değeri ise 500 milyon doları aşıyor. Beacon Chain geçişi için gerekli olan ETH sayısı 524 bin 288 iken şu an toplanan 852 bini aşkın Ethereum ile, gerekli olan miktarın yaklaşık olarak %62 üzerine çıkıldı.

ethereum-launchpad-eth-
Ethereum Launchpad verilerine göre gereken asgari miktara ulaşıldı

Ethereum Foundation’dan Justin Drake, The Block’a yaptığı açıklamada bu başarıyı Ethereum topluluğundan gelen müthiş bir güven göstergesi olarak yorumladı. Drake, binlerce Ethereum sahibinin ETH2’yi güvence altına almak için aylarca paralarını kilitlemeye yanaştıkları için gururlu hissettiğini dile getirdi. Ethereum 2.0 sözleşmesine ellerindeki ETH’leri stake eden yatırımcılar 2022 yılına kadar fonlarını çekemeyecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!