Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Yeniden 19 Bin Dolar: Uzman Yorumları Ne Yönde?

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün öğlen saatlerinde hızlı bir şekilde yükselmeye başlayıp yeniden 19.000 dolar noktasına dokundu. Aralık 2017’de kırdığı 20.000 dolarlık fiyat rekoruna çok yaklaşan Bitcoin, geçen haftaki 16.500 dolarlık dipten yüzde 15 oranında daha yüksek bir fiyata sahip. 

Bitcoin (BTC) fiyatı geçen haftaki sert düşüşün ardından bu hafta itibarıyla yeniden yükselişe geçti. Cumartesi akşamı 17.700 dolar üstüne çıkarak hareketlenen BTC/USD grafiği bugün yeniden 19.000 doları gördü. BTC’nin piyasa değeri 352 milyar dolar seviyesine çıkmışken dominansı %61 düzeyinde seyrediyor.

bitcoin-btc-fiyati-19-bin-dolar

Bitcoin fiyatı neden yükseldi?

Kripto para yatırımcıları hafta sonu kurumsal yatırımcılar ile ilgili olumlu haberler aldılar. Yönetimi altında toplamda 233 milyar dolarlık varlık barındıran Guggenheim, SEC’ye yaptığı başvuruda 500 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı yapmayı planladığını açıkladı.

Guggenheim, kendi yönetiminde olan Makro Fırsatlar Fonu’nun (5 milyar dolar) yüzde 10’unu Grayscale Bitcoin Trust’a yatırım yapmak için kullanabileceğini belirtti. Yatırım devinin bu hamlesi sektör ve piyasa genelinde olumlu karşılandı. JPMorgan analistleri de 27 Kasım tarihli bir paylaşımda Grayscale’in BTC fiyatı için ne kadar önemli bir rol oynadığından bahsettiler.

Bu yükselişin devamı gelebilir

Kripto para analistleri Bitcoin fiyatındaki bu yükselişin devamının gelebileceğini düşünüyorlar. Hollandalı trader Michael van de Poppe bugün yaptığı BTC/USD paylaşımında 17.800 dolar seviyesinin altına düşülmediğini ve bunun iyi bir haber olduğunu söyledi.

Bitcoin bunun ardından Michael’ın “kritik” olarak işaretlediği 18.200 doların da üstünde durmayı başardı. Michael, 18.900 doların aşılması halinde yeni bir rekor denemesinin gelebileceğini söyledi. Bitcoin fiyat rekorunu Aralık 2017’de neredeyse 20 bin dolar olarak kırdı.

crypto-michael-bitcoin-fiyati-btc
Michal van de Poppe tarafından aktarılan grafik, Kaynak

Sosyal medyada Kamile U. profiliyle tanınan popüler analist de Bitcoin grafiğindeki hareketliliği yorumladı. Analist, Bitcoin grafiğinin “güzel” gözüktüğünü söyleyip ileride dikkat edilmesi gereken seviyeleri açıkladı. Traderın anlık yorumu, “19.497 doların üstünde bir mum kapanışının gelmesi halinde 19.987 ve 21.600 dolar dirençlerinin görülebileceği” yönünde oldu.

kamile-bitcoin-btc-usd-fiyati-19-bin-dolar
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!