Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasının Ticaret Hacmi Artmaya Devam Ediyor

CryptoCompare tarafından yayınlanan veriler, kripto para ticaretinin geçtiğimiz aya kıyasla kayda değer oranda artış yaşadığını gösteriyor.

Kripto para piyasasına ilişkin çeşitli veriler yayınlayan CryptoCompare, Mart 2019’a ait verileri yayınladı. Birbirinden farklı kripto para borsalarından toplanan veriler, bu borsalardaki ticaret hacminin yüzde 70 oranında artış yaşadığını gösteriyor.

Şubat 2019-Mart 2019 tarihleri arasında bir kıyaslama yaptığımızda kripto para borsalarındaki itibari para/kripto para pariteleri ile yapılan işlemlerin azaldığını görüyoruz. Öyle ki itibari parayla yapılan işlemlerin hacmi Şubat 2019’a kıyasla yüzde 8 oranında düşüş yaşayarak 58 milyon dolar seviyesine gerilemiş gibi görünüyor.

Kripto para sektörüne en çok hacmi getiren borsaların büyük bir kısmı Malta merkezli. Bunlara örnek olarak hacim bazında Şubat 2019’a kıyasla yüzde 56 oranında artış yaşayan Binance’i gösterebiliriz.

Bu borsalardaki kripto para-kripto para pariteleriyle yapılan işlemlerin hacminde ise aylık bazda yüzde 66 oranında artış görüldü. Bu işlem hacminin büyük bir kısmının OKEx, ZB ve Binance gibi borsalardan geldiği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment