Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pekin’de Blockchain Temelli Noter Açıldı

Çin’in başkenti Pekin’de ülkenin ilk Blockchain odaklı noter merkezi açıldı. Yerel basında çıkan haberlere göre, Çin hükümeti bu hamle ile Blockchain teknolojisinin bu alanda faydalanmak istiyor.

Açılışta açıklamalar yapan yönetici Wang Mingliang, Blockchain odaklı bir sistemin son derece efektif olabileceğini söyledi. Wang, yaptığı açıklamada Çin’de bu alanda ciddi bir ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Yine etkinlikte söz alan Çin Üniversitisi Politika Bilimi ve Hukuk öğretim üyesi Hu Jiyu da, Blockchain teknolojisinin olumlu yönlerine dikkat çekti. Jiyu, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin bu alanda efektifliği arttıracağını söylerken, aynı zamanda teknolojinin stabil ve ucuz maliyetli olduğunun da altını çizdi.

Blockchain odaklı bir sistem ile Çin’in başarmaya çalıştığı ana şeyin ise, evrakta sahteciliğin önüne geçmeyi amaçladığı belirtiliyor. Bu sayede dolandırıcılara hareket alanı tanınmaması da düşünülen konular arasında yer alıyor.

Bu yeni sistemde, notere gelecek olan kişi, belgeleri QR kod ile taratabilecek. Bu sayede sürecin çok daha kısalması ve efektiflik kazanması amaçlanıyor.

Her ne kadar kripto para ve ICO’lara karşı sert bir tavır takınsa da, Çin hükümeti konu Blockchain olunca destekleyici bir role bürünüyor. Örneğin yine son dönemde Çin’in bir başka büyük kenti olan Guangzhou’da işletmelere verilecek olan lisans, Blockchain ve yapay zeka desteği ile sunulmaya başlanmış ve bu haber Çin basınında gündemin önemli maddelerinden birisi haline gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment