Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Uygulaması Robinhood, Eski Amazon ve SEC Çalışanlarını Bünyesine Kattı

Komisyonsuz yatırım ve kripto para uygulaması olan Robinhood yeni yaptığı bir duyuru ile yönetici ekibini genişletip, John Castelly’i CCO olarak ekibinin arasına kattığını açıkladı.

Castelly, Robinhood bünyesinde bir üst konuma yükselen Scott Friedman’ın yerini alacak. Friedman kripto para ve finans uygulamasının ilk kurulduğu günlerden beri ekibin içerisinde yer alıyor ve firmanın hem Robinhood Financial, hem de Robinhood Securities hakkındaki regülasyonla ilgili konularıyla ilgilenmişti.

Ekibe yeni katılan John Castelly ise dünyanın en büyük finansal kurumlarından TD Ameritrade’in perakende işlemlerinde çalışmış ve 15 yıldan daha fazla süredir finansal piyasada ter dökmüş birisi olarak biliniyor. Castelly daha önce Morgan Stanley ve SEC bünyesinde de çalıştı.

Robinhood konu hakkında yaptığı açıklamanın devamında KPMG yöneticisi Rich Jackson’un uyumdan sorumlu başkan yardımcısı olarak ekibe katıldığını da belirtti. Rich daha önce 11 yıl boyunca Amazon bünyesinde çalışmıştı.

Robinhood ilk olarak kripto paralardan bağımsız bir uygulama olsa da, geçtiğimiz yıl itibariyle kripto para sektörüne giriş yaptı ve inanılmaz bir büyüme yaşadı. Kripto para alım satım işlemlerinden %0 komisyon alan şirket, emir akışlarından para elde etmekte ve bu durum birçok kripto para yatırımcısının işine gelmekte. Şirket bunun yanı sıra kullanıcıların hesaplarındaki kullanılmayan nakit paralardan da belirli bir faiz elde ediyor ve unu kullanıyor. İlk olarak ABD’nin iki eyaletinde hizmete başlayan Robinhood’un hizmet verdiği bölge sayısı adeta roket hızıyla artışa geçti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment