Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırım Şirketi 1 Milyar Dolarlık Fon Aradı: Son Çare İşlemleri Askıya Aldı

Digital Currency Group’a bağlı kripto para yatırım şirketi Genesis, işlemlerini askıya almadan önce 1 milyar dolarlık acil kredi talebinde bulundu fakat bu fonu alamadı.

FTX iflasının ardından yeni kredi ihracı ve itfa işlemlerini geçici olarak askıya aldığını duyuran Genesis’in, askıya alma duyurusundan önce fon arayışına girdiği ortaya çıktı. The Wall Street Journal‘ın haberine göre yatırımcılarından 1 milyar dolarlık kredi talebinden bulunan Genesis, geçtiğimiz pazartesi gününe kadar talep ettiği bu miktarı temin edemedi.

Fonun temin edilememesinin ardından Genesis’in işlemlerini askıya aldığına dair açıklamayı yapmak zorunda kaldığı fark edildi. Genesis CEO’su tarafından yapılan son açıklamada şirketin yeni bir likidite kaynağı bulmak da dahil olmak üzere kripto kredi platformu için çözümler araştırdığı ifade edildi.

Öte yandan iddialara göre Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Genesis’in finansal durumunu araştırmaya başladı. Olası bir kurtarma planı kapsamında Binance, aktif borcu 2,8 milyar dolar olan Genesis’in borçlarını ödeyip şirkette kayda değer bir hisseye sahip olmayı düşünebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!