Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar, Filipinler’de Kendine Hayat Buluyor

Kripto paraların en fazla kullanıldığı, sevildiği ve tartışıldığı ülkelerin başında Filipinler geliyor. Ülke hükümetinin de bu yönde yaptığı hamleler ve bazı kripto para borsalarına verdiği lisansların ardından, ülkedeki ilginin giderek arttığı ifade edilirken, Filipinler’in beklenmedik bir şekilde, çok aktif bir kripto para topluluğuna sahip olmaya başladığı da belirtiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Banco de Oro Uni Bank pazarlama müdürü Jonathan Ravelas, ülke halkının kripto paralara çok büyük bir ilgi duyduğunu ve buna paralel olarak Filipinler’in de ülke olarak fintech alanında geliştiğini söyledi. Ravelas, şöyle konuştu:

”Fintech sektörü Filipinler’de her geçen gün biraz daha gelişiyor. Müşterilerimiz de bu konudan çok memnun ve insanlar bu gelişmeler kolaylıkla uyum sağlıyor. O yüzden Filipinler’de kripto paralara olan ilginin arttığını söylemek mümkün.”

Filipinler’de kripto paraların bu kadar fazla sevilmesi ve kullanılmasının bir başka sebebi de, ülkede bankacılığın pek de gelişmiş olmaması. Yapılan çeşitli araştırmalar, Filipinler’de ikamet eden her 10 kişiden 7’sinin bankacılık hizmetlerine erişimi olmadığını ortaya koyarken, kripto paralar bu alanda hızlı ve güvenli olmasıyla bir alternatif sunuyor. Bu durum da ayrıca kripto paraların bankalara iyi bir alternatif olduğunun net bir kanıtı olarak da gösteriliyor.

Ülkede, ayrıca dijital para arzı yapmak da, şirketler için fon toplamak konusunda son derece popüler bir hale gelmeye başlamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment