Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Meşalesi, Son Durağa Ulaştı!

Bitcoin Venezuela adlı kar amacı gütmeyen dernek organizasyonunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Lightning Meşalesi’nin son durağa ulaştığı ve toplanan tüm BTC’nin, ilgili grup ile paylaşıldığı ifade edildi.

Lightning meşalesi, toplamda 0,41 adet BTC toplanarak son durağa ulaşırken, bu rakamın da toplam ederinin şu anda 2000 dolar civarında bir değeri olduğu belirtildi.

İlk olarak anonim Twitter kullanıcısı Hodlnaut tarafından başlatılan bu kampanyada, her bir kullanıcı; kendisine transfer edilen BTC’ye Lightning Network aracılığı ile mikro eklemeler yaparak, meşaleyi bir başkasına devrediyordu.

Bu toplanacak olan miktarın ise, ‘Venezuela için Bitcoin’ adlı bir yardım kuruluşuna aktarılması planlanıyordu ve görünüşe göre, bu amaç gerçekleşti. Hiperenflasyon ve derin bir ekonomik krizin pençesinde hayatta kalmaya çalışan Venezuela halkına Bitcoin ve kripto paralar ile destek yapılması amacıyla kurulan bu oluşum, hedefine de ulaşmayı başardı.

Bu sürecin başlamasına neden olan Hodlnaut adlı Twitter kullanıcısı ile Bitcoin Cash SV direktörü Craig Wright arasında da sert bir tartışma yaşanmıştı. Wright, Hodlnaut’un kimliğini deşifre edene 5 bin dolarlık bir ödül vereceğini ifade ederken, daha sonra bu kullanıcı ise Wright’a yönelik çok ağır ve sert ifadeler kullanmış ve Wright’ı adeta yerden yere vurmuştu.

Bu tartışma üzerine devreye Binance CEO’su Changpeng Zhao girmiş ve başarılı yönetici, Wright’ın bu davranışlarına devam etmesi durumunda BSV’yi delist edeceklerini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment