Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraların Güvenliğini Sağlayan BitGo’dan Zcash Atağı

Kripto para depolanması ve onların güvenli bir şekilde tutulması konusunda önemli bir atılım yapan girişim BitGo, platformuna Zcash’i ekleyeceğini duyurdu.

Girişimin desteklediği kripto paralar arasında yerini alan gizlilik odaklı koin Zcash, bundan sonra BitGo koruması altına alınacak ve kullanıcılar bu hizmetten faydalanacak. Aralarında kurumsal yatırımcıların da olduğu birçok firmaya hizmet veren BitGo, daha geçen hafta yaptığı açıklamada da Ethereum merkezli 57 tokeni platformuna eklediğini duyurmuştu.

Firmanın açıklamasına göre BitGo kullanıcıları artık hem Zcash’i BitGo’nun çoklu imzalı cüzdanlarında hem de offline sistemlerinde güvenle depolayabilecek.

BitGo CTO’su Ben Chan yaptığı açıklamada Zcash’i neden listelediklerini şu şekilde açıkladı:

”Zcash BitGo için aslında olağan bir adresti çünkü iki firma da gizlilik odaklı çalışıyor. Ayrıca Zcash’in listelenmesi için kurumsal yatırımcılardan da ciddi bir talep vardı ve bu yönde bir karar aldık.”

Zcash çalışanı Brad Miller ise yaptığı yazılı açıklamada BitGo’ya övgüler yağdırırken, artık BitGo kullanıcılarının dertsiz tasasız bir şekilde Zcash işlemleri yapacağını belirtti. Zcash’in platformdaki adaptasyonunu en iyi seviyeye çıkarmak için BitGo yetkilileri ile uzun süren hummalı bir çalışma yaptıklarını da aktaran Miller, ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Bu arada BitGo CTO’su Chan, sadece Zcash ile de kalmayacaklarını ve şirketin 2018 bitmeden 100 koin hedefi doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıp birçok koini daha platforma ekleyeceklerini duyurdu.

BitGo, ayrıca BitGo Trust adı verilen tamamen yasal şartlarda kontrol altına alınmış ek bir firma açmak için de başvuru sürecini tamamladı. Şirketin başkan yardımcısı Clarissa Horowitz, daha önce verdiği demeçte yasal düzenleyici firmalar ile yakın bir çalışma içinde olduklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment