Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketi Blockstream Fon Arayışında: “Unicorn” Statüsünü Kaybedebilir

Kripto altyapı şirketi Blockstream, FTX iflasının kripto para piyasasındaki değerlemeleri düşürmesinin ardından “unicorn” statüsünü kaybetmekle karşı karşıya kalarak fon arayışına girdi.

Bloomberg tarafından 6 Aralık tarihinde konuya yakın kaynakların bilgilerine dayandırılarak yayınlanan haberde, Blockstream’in geçtiğimiz yılki değerlemesinin neredeyse 3’te 1’inden daha düşük bir değerleme ile fon arayışında olduğunu bildirildi. Montreal merkezli şirket geçtiğimiz sene 3,2 milyar dolar değerlemeye sahipti ve Baillie Gifford ve iFinex gibi yatırımcılardan 210 milyon dolar fon toplamıştı.

Kaynaklar, yeni değerlemenin 1 milyar doların altında olabileceğini belirtti. Bazı kaynaklar miktarın değişebileceğini belirtse de Blockstream, 1 milyar dolar değerlemenin altında kalması haline unicorn statüsünü kaybedecek.

Blockstream CEO’su Adam Back, finansman turunun boyutu veya değerleme miktarı hakkında açıklamada bulunmasa da toplanacak fonların kapasite artışı için kullanılacağını belirtti. Back, kapasitenin hızla satıldığını ve büyük ölçekli barındırma arayan madencilerle birlikte yeni müşterilerden oluşan büyük bir birikime sahip olduklarını ifade etti.

CEO, Bitcoin fiyatı ve madencilik karlılıkları düşerken barındırma oranlarının son çeyreklerde giderek arttığını belirtti. Bu faaliyet alanının onlar için hızla genişleyen yüksek marjlı bir iş olduğu da CEO’nun ifadeleri arasında yer aldı.

Öte yandan CEO, gün içerisinde sosyal medya hesabı üzerinden fon toplamaya çalıştıklarını belirten bir kullanıcı mesajını düzelterek fon toplamaya çalıştıkları ifadesinin yanlış olduğunu çünkü fonu topladıklarını bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!