Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Wall Street Kurdu” Ünlü Borsacıdan Ayı Piyasında Bitcoin ve Ethereum Yorumu

The Wolf of Wall Street filmine konu olan ünlü borsacı Jordan Belfort, ayı piyasasında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dışındaki kripto paralar ile ilgilenmenin mantıksız olduğunu söyledi. 

“Wall Street Kurdu” olarak tanınan Jordan Belfort 6 Aralık tarihinde resmi Youtube kanalı üzerinde paylaştığı bir videoda, halihazırda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dışındaki kripto para birimlerine üç metrelik bir direkle dahi dokunmayacağını belirtti. Kendi görüşlerine göre şu anki piyasa koşullarında en iyi yatırım aracının endeksler ve bazı yatırım fonları olduğunu belirten Belfort, ayı piyasasına elinde token yatırımı ile yakalanmış kişilere de bazı tavsiyelerde bulundu.

Geçmişten bu yana kripto para birimlerine şüphe duyduğu bilinen yatırımcı, Bitcoin ve Ethereum dışındaki kripto para birimlerin oldukça yüksek risk barındırdığını ayrıca Bitcoin ve Ethereum’un da portföylerde oldukça küçük bir yer edinmesi gerektiğini savundu.

Ünlü borsacı, insanları S&P500 endeksine ve oldukça düşük yönetim ücretleri alan Vanguard fonlarına yönlendirdi. Yatırım fonlarının ve endeks paylarının portföylerdeki aslan payını alması gerektiğini öne sürdü.

Bir varlığı satmak için en kötü zamanın düşüş zamanları olduğunu ifade eden Belfort, elinde token yatırımı olan yatırımcıların bu yatırımı neden yaptıklarını hatırlamalarını tavsiye etti. Belford, satıştan önce yatırımcının kendisini bu varlığı satın almaya iten sebeplerin neler olduğunu hatırlamasını ve bu sebeplerin hala geçerli olup olmadığını sorgulamasını önerdi.

Öte yandan FTX çöküşünün Bitcoin ve Ethereum’un asli değerinde bir etkisi olmadığının altını çizen ünlü borsacı, teknolojinin ilerlemeye devam ettiğini yine de yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Kripto para piyasasını 2000’li yılların başında çöken “.com” balonuna benzeten Belfort, Amazon’un ve diğer doğru şirketlerin o balonla beraber çöktükten sonra tekrar yükseldiğini ve dünyanın en büyük şirketleri olduğunu ancak o balonla çöken yüzlerce şirketin bir daha ayağa kalkamadığının unutulmaması gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!