Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı Ankara’da Düzenlenecek

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı, 11 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenecek. Çalıştayda, alanında uzman kişilerin görüş ve önerileri paylaşılacak.

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformu, TBMM ve Hazine Bakanlığı’na kabul edilen ve Türkiye’de Blockchain sektörüne emek sarf eden, aralarında ekonomistlerin, hukukçuların, akademisyenlerin, teknoloji alanında çalışan uzmanların ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin dahil olduğu bir sivil inisiyatif kuruluşudur.

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformunun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre:

11 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek olan çalıştayda alt çalışma grupları oluşturulacak ve bu çalışma gruplarında sektör ve kamudan ilgili temsilciler yer alacaktır. İlgili temsilciler oluşturulacak olan bu komisyonlarda öneri ve bilgilerini aktaracaktır.

denildi.

Platformun asıl amacının, kripto para piyasası ve ülke menfaatleri doğrultusunda akademik olarak denetlenmiş, bilimsel ihtiyaçları karşılayan, hukuksal açıdan güvenli bir yasal alt yapının ilk adımlarını atmak olduğu belirtiliyor. Halihazırda Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformu bir süredir de çeşitli platformlarda Kripto Varlık Yasa Tasarısı hakkında görüşlerini paylaşmaktadırlar.

Çalıştayda bulunacak konuşmacılar arasında Erkan Öz, Ahmet Usta, Öğr. Gör. İsmail Hakkı Polat, Öğr. Gör. Tansel Kaya, Devrim Danyal, Öğr. Gör. Nurullah Mahmut Dündar, Kamile Uray, Volkan Korkmaz, Cem Yılmaz, Prof. Dr. Ümmühan Aslan, Av. Sima Baktaş, Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy, Burcu Atalay, Av. Elçin Karatay, Av. Oğuz Evren Kılıç ve birçok değerli isim bulunacak.

Çalıştay, Grand Ankara Hotel’de 11 Şubat 2022 tarihinde saat 09.00 – 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Program ve detayları için ilgili adres: https://www.kriptovarlikyasasi.org/

Ayrıca platformda kamuoyu görüşlerine de yer verilecek. Yeni yasa tasarısı hakkında görüş belirtmek isteyen herkes, buraya tıklayarak formu doldurabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!