Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırımcıları Fiyatlardaki Düşüşü Fırsata Çeviriyor -CoinShares

Piyasalarda geçen hafta yaşanan hareketlilik, bazı yatırımcıların kripto para fiyatlarındaki düşüşü alım fırsatı olarak gördüğüne işaret ediyor.

CoinShares tarafından aktarılan bilgilere göre kripto paralar için kurumsal düzeyde oluşturulmuş yatırım ürünleri geçen hafta pozitif yönde değişim gösterdi.

Arka arkaya beş hafta boyunca küçülme gösteren ve bu süre içinde 532 milyon dolar değer kaybeden yatırım ürünlerine geride bıraktığımız hafta içinde 14 milyon 400 bin dolarlık net para girişi oldu.

Ancak bu yatırım ürünlerinde tutulan kripto paraların toplam değeri, Kasım 2021’deki 86 milyar dolarlık rekor seviyeden farklı olarak, 51 milyar dolara kadar geriledi ve böylece Ağustos 2021’den bu yana kaydedilmiş en düşük seviyeye düştü.

Nitekim yatırım ürünlerinde görülen pozitif değişim, CoinShares ekibi tarafından, “Paranın piyasanın zayıf olduğu dönemde, haftanın sonuna doğru akmış olması, yatırımcıların bunu bir alım fırsatı olarak gördüğüne işaret ediyor.” şeklinde yorumlandı.

Kripto para özelinde; beş haftada 317 milyon dolar küçülen Bitcoin (BTC) yatırım ürünlerine 13 milyon 800 bin dolar, Binance Coin (BNB) ürünlerine 3 milyon 300 bin dolar, Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) ürünlerine sırasıyla 1 milyon 400 bin ve 1 milyon 500’er bin dolar net para girişi oldu.

Bunlardan farklı olarak, Ethereum (ETH) için oluşturulmuş yatırım ürünlerinden 15 milyon 600 bin dolarlık para çıkışı oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!