Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kullanıcılar İkinci Çeyrekte Solana (SOL) Ağını Tercih Etti: Ethereum’u (ETH) Açık Ara Geride Bıraktı

On-chain araştırma şirketi Nansen verilerine göre Solana (SOL) ağı üzerinde gerçekleşen işlemler Ethereum’u (ETH) açık ara geride bıraktı.

Nansen, Solana’ya ait 2022 ikinci çeyrek performans raporunu yayınladı. Söz konusu on-chain verileri, hem makroekonomik koşullardan hem de ağ kesintilerinden kaynaklanan çeşitli dezavantajlarına rağmen Solana’nın, günlük kullanıcı işlemi bazında Ethereum’u geride bıraktığını gösterdi.

2022 yılının ikinci çeyreği boyunca Solana ağı üzerinde işlemler istikrarlı şekilde yükselmeye devam etti. Ethereum’a kıyasla önemli ölçüde daha fazla işlem hacmine sahip Solana, günlük 40 milyonluk işlem hacmine kadar ulaştı. Solana’nın aksine Ethereum 1 milyonluk günlük işlem hacminin çok fazla üstüne çıkamadı.

Bununla birlikte kullanıcılar, ikinci çeyrek boyunca Ethereum’a kıyasla Solana’ya daha az işlem ücreti ödemek zorunda kaldı. 2. çeyrekte Solana kullanıcıları günlük olarak ortalama 8-9 bin dolar civarında işlem ücreti ödedi. Buna kıyasla kullanıcılar tarafından Ethereum ağında ödenen günlük işlem ücreti ise ortalama olarak 20 milyon dolar seviyelerinde gezindi. Fakat bu işlem ücreti yoğun talep gören NFT koleksiyonu Otherdeed by Otherside gibi ürünlerin piyasaya sürüldüğü günlerde 220 milyon dolara kadar fırladı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Solana NFT’lerine olan talep tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Solana’nın hızlı ve istikrarlı büyümesi, 2022’nin ortalarından itibaren GameFi, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT (Non-fungible token) ekosistemlerini desteklemek için yapılan bir dizi finansman çalışmasına bağlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!