Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Fonlardan Üst Üste 4 Hafta Çıkış: Bitcoin Düşüşü Sürecek Mi?

Bitcoin (BTC) 22.300 dolar seviyelerinin üstünde tutunmaya çalışırken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 17 milyon dolarlık net çıkış görüldü.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kurumsal fonlardan net 17 milyon dolarlık çıkış olduğu belirtilirken son bir haftalık periyotta %5’e yakın değer kaybeden Bitcoin’in fonlarından 20 milyon dolar net çıkış olduğu ifade edildi. Birçok uzman 4 haftadır yaşanan fon çıkışları nedeniyle Bitcoin’de yaşanan düşüşün süreceğini düşünüyor.

En çok para çıkışı Bitcoin’de olurken short (kısa) Bitcoin fonundaki 1,8 milyon dolarlık para girişi dikkat çekti. Öte yandan Ethereum’da (ETH) 700 bin dolar ve Solana’da (SOL) 300 bin dolar para girişi görülürken Cosmos’dan (ATOM), 380 bin dolar para çıkışı yaşandı.

CoinShares, 844 milyon dolar değerindeki hacimlerin önceki haftalara oranla düşük olduğunu açıkladı ve Bitcoin’de %15’lik bir hacim düşüklüğü olduğuna dikkat çekti. ABD’de 7,6 milyon dolarlık fon girişi olduğunu belirten Coinshares, 23 milyon dolar ile Avrupa’da kurumsal fonların çıkışının sürdüğünü ifade etti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 22.405 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!