Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcıların Kripto Para İşlemlerinde Yüzde 300’lük Artış!

Son birkaç ay içerisinde kripto para sektörüne giriş yapan kurumsal yatırımcıların sayısında kayda değer bir artış var.

Kripto para piyasası geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde oldukça iyi bir performans sergiledi. Bitcoin fiyatı bu süreç içerisinde 10 bin, 11 bin ve bugün itibarıyla 12 bin dolar barajlarını aşmayı başardı.

Kripto para şirketlerinden Genesis Capital’ın verileri, kripto para piyasasında yaşanan bu artışın nedenini açıklıyor olabilir. CNBC’de yayınlanan bu veriler son birkaç ay içerisinde piyasadaki kurumsal yatırımcıların sayısında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

Genesis Capital verilerine göre piyasadaki kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz yıla kıyasla çok daha fazla işlem yapıyorlar. Bu verilere göre kurumsal yatırımcıların piyasadaki hareketliliğinde geçtiğimiz yıla kıyasla iki, üç katlık bir artış söz konusu.

CNBC tarafından verilen bilgilere göre kripto para piyasasının bu kadar hızlı bir şekilde artış gösteriyor olmasının nedenleri arasında ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşı da bulunuyor olabilir. CNBC analistlerine göre bu iki ülke arasındaki gerginlikten endişelenen yatırımcılar paralarını herhangi bir devlete bağlı olmayan Bitcoin’e aktarıyor olabilirler.

Bu gibi etmenler kripto para piyasasının önümüzdeki haftalarda daha fazla yükselmesini sağlayacaklar mı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment