Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves dApp Pazarına Hızlı Bir Giriş Yaptı

Blockchain platformlarından Waves geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak merkezsiz uygulamalarla (dApp) ilgili yeni bir proje hazırladığını açıkladı.

Şirket, dApp dünyasındaki konumunu güçlendirebilmek için RIDE adlı yeni bir programlama dili geliştirdi. Blockchain geliştiricileri bu programlama dilini kullanarak Waves tabanlı yeni uygulamalar geliştirebilecekler. Dolayısıyla ilerleyen zamanlarda tıpkı Ethereum’da olduğu gibi Waves platformunda da Cryptokitties benzeri uygulamalar görmemiz mümkün olabilir.

Waves, attığı bu yeni adımla birlikte Ethereum, EOS ve Tron gibi platformlarla rekabet içerisine girmiş oldu. Waves’in geliştirdiği bu yeni programlama dilinde herhangi bir gaz gerekliliği bulunmuyor. Ayrıca Finance Magnates tarafından yapılan habere göre bu dil, Waves’in rakiplerinin kullandığı dillere kıyasla çok daha iyi ölçeklenebiliyor.

Waves’in CEO’su ve kurucusu olan Alexander Ivanov, şirketin bu yeni adımıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve şu yorumu yaptı:

“Dapp’ler merkezsiz dünyanın geleceğini oluşturacaklar. Bu alandaki rekabeti önde götüren platform zirveye çıkmış olacak. Zirveye çıkan taraf olmak istiyoruz çünkü biz şu ana dek hiç görülmemiş orijinal çözümler üretiyoruz.”

2016 yılında kurulan Waves kurulduktan sonra büyük ilgi çekmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz ekim ayında Waves platformunda yalnızca bir gün içerisinde 6.1 milyon adet işlem yapılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment