Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore, Füze Uygulamalarını Kripto Paralarla Finanse Ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre Kuzey Kore’nin, nükleer silah ve füze programlarını finanse etmek amacıyla kripto para borsalarına siber saldırı düzenlediği belirtildi.

Reuters tarafından yapılan habere göre Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore’nin kripto paralara yönelik saldırılardan ciddi gelirler elde ettiğini ve hacker’ların kripto para borsalarını hedef almaya devam ettiğini söyledi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) olarak bilinen Kuzey Kore’nin, Birleşmiş Milletler tarafından nükleer testler yapması ve balistik füze fırlatması uzun süredir (2006’dan beri) yasaklanmıştı. Ancak Pyongyang hükümetinin bu programlarını ilerlettikçe yapılan yaptırımlarında aynı oranda arttığı bildirildi.

Gerçekleşen yaptırımlar, komünist olarak bilinen ülkenin balıkçılık, tekstil, demir, kurşun ve kömür gibi hammaddelerin haricinde rafine enerji ürünlerinin de ihracat edilmesine engel oldu.

Amerika Birleşik Devletleri bu hafta yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin Ocak ayında dokuz balistik füze fırlattığını ve bunun bir ay içinde fırlatılan en yüksek sayı olduğunu söyledi.

Blockchain analitik firması Chainalysis tarafından hazırlanan 13 Ocak tarihli raporda, Kuzey Kore’nin geçen yıl yaklaşık 400 milyon dolar değerinde kripto parayı farklı platformlara saldırı gerçekleştirerek elde ettiğini iddia etmişti.

Ayrıca raporda yer alan bir veriye göre, DPRK’nin hacker’ları 2020-2021 yıllarının arasında Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki en az üç kripto para borsasından 50 milyon dolardan fazla para çaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!