Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung’un Metaverse Hizmeti “My House” Bir Aydan Kısa Bir Sürede 4 Milyondan Fazla Kullanıcıya Ulaştı

Elektronik devi Samsung’un CES 2022’de duyurduğu kendi metaverse hizmeti “My House”, 6 Ocak tarihinde resmi olarak yayınlamasından bu yana bir aydan kısa bir sürede 4 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Naver’ın 3D avatar platformu Zepeto ile bir işbirliği içinde gerçekleştirilen My House, Samsung‘un bazı teknoloji ürünlerinde yenilik yapma ve daha genç tüketicileri bu alana çekme planlarını yansıtıyor. Samsung, My House ile özellikle Z Kuşağı ve Y kuşağı olmak üzeri müşteri tabanındaki gençleri hedefliyor.

Zepeto mobil uygulamasında Google Play Store üzerinden piyasaya sürülmesinden bu yana uygulamayı kullanan kişi sayısında 4 milyon kullanıcıyı aşan My House, Samsung‘a göre Zepeto’nun ortak hizmetleri arasında en fazla kullanıcıya ulaşan uygulama oldu.

Kullanıcılarının yakında sanal evlerini mobilya, ev aletleri ve diğer elektronik ürünler ile dekore edebileceğini ve kişiselleştirebileceğini belirten Samsung‘un mevcut ürünlerinde yenilik yapmak ve cihaz çeşitleri arasında teknolojik bir sistem oluşturmak için metaverse endüstrisine yatırım yaptığı biliniyor.

Samsung’un Küresel Pazarlama Merkezi başkanı Young-hee Lee;

My House’un başarısı ile müşterilerin metaverse deneyimini optimize ederek Y kuşağı ve Z Kuşağı ile daha agresif bir şekilde etkileşim kurmak istiyoruz.

açıklamalarında bulunmuştu.

Samsung, geçtiğimiz aylarda Manhattan‘da bulunan 837X fiziksel mağazasının sınırlı bir süre hizmet verecek sanal bir versiyonunu Decentraland (MANA) metaverse’ünde açmıştı. Sanal mağazada kullanıcılara “Connectivity Theatre and Sustainability Forest” ve DJ Gamma Vibes‘in ev sahipliği yaptığı karma gerçeklik canlı dans partisi aracılığıyla dijital maceralar yaşatmayı amaçlayan Samsung, mağaza için satın aldığı arazinin Decentraland tarihinin en büyük satın alımlarından biri olduğunu söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!