Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Medyanın En Çok Konuşulan Altcoin’i: DOGE

Kripto para piyasasının en ünlü ve en değerli meme coin’i Dogecoin’in resmi Twitter hesabı 3 milyon kullanıcıyı aştı ve 4.5 milyon takipçiye sahip Bitcoin’in ardından 2. kripto para oldu.

Dogecoin’in resmi Twitter hesabındaki takipçi sayısı son bir yıllık periyotta %681 artış gördü. Ayrıca DOGE, Reddit’te de benzer bir yükselişle 2.3 milyon aboneyi geçti.

2021 yılının başlarında Elon Musk’ın paylaşımlarıyla fiyatında ciddi yükselişler yaşanan DOGE, 2021 yılında Reddit platformunda en çok konuşulan kripto para olan oldu. Özellikle Elon Musk’ın 2022 yılının ilk günlerinde şirketi Tesla’da bazı ürünler için Dogecoin’i ödeme olarak kabul edeceğini açıklamasının ardından meme token’ın popülerliği katlanarak devam etti.

2021 yılının ilk 4 ayında çok iyi bir performans gösteren Dogecoin, büyük yükselişi ardından mayıs ayının başlarında düşüşe başladı. Bu düşüşe rağmen kripto para sektöründeki birçok kripto paradan daha çok konuşuldu. Yazının yazıldığı esnada CoinGecko verilerine göre 0,731 dolar olan zirvesinden yaklaşık %78,5 gerisinde bulunuyor. Ancak piyasa değerine göre dünyanın en büyük 11. kripto parası durumundadır.

Elon Musk’ın paylaşımlarıyla SHIB’in yükselişe başlaması ve bu süreçte Dogecoin’in popülerliğinin azalmasıyla artık DOGE’nin eskisi gibi olamayacağı söylentileri çıkmıştı. Ancak son yaşanan gelişmeler ve Elon Musk’ın DOGE ile alakalı paylaşımlar yapmaya devam etmesi ve Dogecoin’in takipçi sayısının artması hala DOGE’nin daha popüler olduğunu gösteriyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!