Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lagarde: Dijital Euro Raporumuzu Hazırlıyoruz

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dijital euro kavramını incelediklerini açıkladı. ECB olarak bu konuya ilişkin özel bir rapor hazırladıklarını söyleyen Lagarde bu raporun önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tamamlanacağını duyurdu. 

Avrupa Komisyonu kripto para birimleri ile ilgili yeni bir tasarı hazırlamışken bir hamle de Avrupa Merkez Bankası’ndan geldi. Reuters’ın haberine göre ECB Başkanı Christine Lagarde katıldığı Bundesbank konferansında dijital para birimleri ile, özellikle de dijital euro ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Dijital Euroyu Değerlendiriyorlar

Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital euronun sunacağını avantajları ve dezavantajları incelemekte olduğunu açıkladı. Bu araştırmaların Eurosystem ekibi tarafından yürütüldüğünü söyleyen Lagarde, dijital para birimlerinin hangi alanlarda kullanışlı olduğunu ve ne gibi riskler barındırdığını söyledi.

ECB Başkanı olası bir dijital euronun özellikle perakende satış işlemleri için kullanışlı olabileceğini açıkladı. Fakat bu paralar bankacılık sektörü için tehlike arz edebilir. ECB ayrıca dijital euro projesinin özel sektördeki çalışmalara zarar vermesinden endişeleniyor.

Önümüzdeki Haftalarda Yayınlanacak

Christine Lagarde dijital euro ile ilgili hazırlanan raporun önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tamamlanmış olacağını söyledi. Avrupa Merkez Bankası bu raporu yayınladıktan sonra sürecin bir sonraki aşamasına geçiş yapabilecek: Halka danışmak.

Avrupa Merkez Bankası dijital euroyla ilgili yeteri kadar fikir sahibi olduktan sonra Avrupa halkının dijital paralar hakkında ne düşündüğünü sormaya başlayacak. Lagarde, dijital euroyla ilgili fikir alışverişi yapacaklarını açıkladı. Bu değerlendirme aşamasında Avrupa Merkez Bankası tarafından hazırlanan dijital para raporunda yer alan bulgular baz alınacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment