Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Latin Amerikanın En Büyük Bankası, Önde Gelen Altcoin İçin Müjde Verdi!

Latin Amerikanın en büyük özel yatırım bankası olan Banco BTG Pactual, gayrimenkul sektöründeki yatırımları temsilen kendi menkul kıymet token’larını piyasaya sürüyor ve bunu son ayların en popüler kripto paralarından Tezos (XTZ) aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Banka daha önce ReitBZ isimli token’larını Ethereum blockchain ağında piyasaya sürmüş ve toplamda 10 milyon dolar değerinde Ether ile Gemini Dollars (GUSD) sermayesi toplamayı başarmıştı.

Ethereum Ağına Rakip: Tezos

BTG Pactual’ın dijital varlıklar bölümü başkanı Andre Portilho konu hakkında yaptığı açıklamada 5 milyon dolarlık ReitBZ token’larının bundan sonra Tezos blockchain ağına aktarılacağını ifade etti. Portilho bunun yanı sıra itibari para ile toplanan 2,5 milyon dolarlık fonun da Tezos ağına geçirileceğini ifade etti. Bankanın bunu yapmasının temel sebebinin seçeneklerini açık tutmak olduğu biliniyor. Banka yetkilileri tarafından yapılan açıklamada uzun vadede hangi blockchain ağının üstün olacağının kesin olmadığına dikkat çekildi.

Aslında bu durum Ethereum ağının yanı sıra Tezos ağının da uzun vadede inanılmaz bir popülerlik ve kullanım elde edebileceğinin düşünüldüğünü gösteriyor. Tek bir blockchain ağı ile sınırlı kalmak istemediklerini belirten Portilho, belki de diğer bankalar ve finans kurumları arasında yeni bir trend bile başlatabilir ve XTZ fiyatını ateşleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment