Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Açıkladı: Paralar SAFU!

Türev piyasasının en büyük borsalarından biri olan BitMEX borsadaki paraların güvende olduğunu açıkladı.

Güncelleme (16:33): BitMEX birkaç dakika önce yeni bir açıklama daha yaptı ve borsadaki para çekim işlemlerinin TSİ 18:00 sularında açılabileceğini duyurdu.

BitMEX bugün öğleden sonra 3 sularında bir duyuru yayınladı ve borsanın çöktüğünü açıkladı. BitMEX kullanıcıları bir süreliğine işlem yapamadılar ve bunun da ötesinde siteye bile erişemediler.

Bunun üstüne kripto para camiasından BitMEX’e yoğun bir tepki geldi. Scott Melker gibi isimler bunun ikinci bir 12 Mart vakası olabileceğini söylemeye başladılar. Bu tarihte BitMEX kısa süreliğine çökmüş fakat bu ‘kısa süre’ içerisinde Bitcoin fiyatı binlerce dolar değer kaybetmişti.

Wolfe gibi yerli camiadan tanıdığımız isimler de BitMEX destekçilerini eleştirdiler ve BitMEX’e karşı tavır aldıklarını açık bir şekilde gösterdiler.

Paralar Güvende

BitMEX ekibi borsanın çöktüğü duyurusunu yaptıktan hemen hemen 1 saat sonra yeni bir duyuru yayınladı. Borsa yönetiminin açıklamasına göre borsanın kapalı kaldığı süreç içerisinde hiçbir pozisyon tasfiye edilmeyecek ve herkesin parası korunmuş olacak.

Borsanın açıklamalarına göre işlemler yeniden açıldığı zaman yatırımcıların eski pozisyonlarını iptal etmek gibi bir şansları olacak. BitMEX yatırımcılara yaşattığı bu gergin anları bu şekilde telafi etmeye çalışıyor ancak insanlar borsanın bu tavrından pek memnun değiller.

Sosyal medyadaki birçok kullanıcı bu olayın ardından BitMEX kullanmayı bırakacağını söylüyor ve BitMEX’i birçok yönden eleştiriyor. 12 Mart’ın ardından şimdi yine çöken BitMEX; PR konusunda gerçekten zor zamanlar yaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment