Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

League of Legends Oyuncuları İster İstemez Madencilik Yaptılar

League of Legends (LOL)’ın Filipinli oyuncuları, özellikle Monero (XMR) koini için üretilen kötü amaçlı bir yazılımın kurbanı oldular. Hiçbir şeyin farkında dahi olmayan oyuncular, ister istemez tanımadığı kişiler için madencilik yaptılar.

Lestergonzaga takma isimli Filipinli bir Reddit kullanıcısı, dünyaca popüler bir oyun olan League of Legends‘ın Garena sunucusu üzerindeki istemcilerinin, Coinhive.com ile bağlantılı olarak arka planda sessiz sedasız bir şekilde kullanıcılara fark ettirmeden Monero (XMR) için madencilik amacıyla kullanıldığını söyledi.

Resmi League of Legends subreddit sayfasına yazarak kullanıcıları konu hakkında uyaran Lestergonzaga, League of Legends hayranlarının oldukça fazla dikkatini çekti. Popüler oyunun hayranları Garena’ya kötü amaçlı yazılımlara fırsat verdiği için oldukça büyük tepki gösterdi.

Sadece League of Legends oyuncularının değil, bütün Garena sunucusu kullanıcılarının aynı kötü amaçlı yazılımın kurbanı olduğu öne sürülüyor. Garena ise illegal bir şekilde sunucuya bulaşan yazılımı derhal sisteminden çıkardı.

Garena resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada:

” Belirli bir JavaScript kodunun eklendiği League of Legends PH istemcisi, yetkisiz bir şekilde modifikasyona uğradı. “

” İstemciye eklenen bu kod, etkilenen bilgisayarlarda CPU kaynağını tüketerek kripto para madenciliği gerçekleştiriyor. Güvenlik mühendislerimizin kapsamlı analizi sonucunda etkilenen bilgisayarlarda CPU kullanımının artması dışında  başka herhangi bir etkinin olmadığı belirlenmiştir. “

Garena ayrıca CPU kullanımını artırmanın yanı sıra kodun kullanıcıların bilgisayarlarını başka bir şekilde etkilemediğini de söyledi. Yapılan müdahaleler ile kod kaldırılırken Garena böyle bir durumun bir daha asla gerçekleşmeyeceğine dair kullanıcılarına söz verdi.

” Bu konuyu en yüksek önceliğe sahip, ciddi bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment