Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Lumens, Kripto – İtibari Para Trading İşlemi İçin En Büyük Ödeme Ağı Tempo’yu Tanıttı

Stellar Lumens projesi genellikle alçak gönüllülüğü ile tanınmakta. Sessiz sedasız ilerlemeye devam eden koin, kendi ağı üzerinde çeşitli projeler geliştirdi. Stellar Lumens 12 Temmuz tarihinde kripto para ödeme ağı ‘Tempo‘nun uluslararası seviyede izne sahip kripto para borsalarına kıyasla, en büyük ödeme ağını yaratacağını duyurdu.

StellarLumens’ın söz konusu tweet’i şu şekilde:

”Kripto’dan itibari paraya olan takas sürecini kolaylaştıran kripto ödeme ağı Tempo, küresel olarak lisanslı herhangi bir kripto para borsasına kıyasla en büyük ödeme ağını yaratıyor.”

Aynı zamanda Stellar DEX olarak da bilinen Stellar Merkeziyetsiz Borsası, Tempo tarafından kullanılmakta. Stellar DEX üzerinde işletilen ödeme ağı, Stellar Network tarafından desteklenmekte.

Kullanıcılar Stellar Network kullanarak mobil cüzdanlar, bankacılık araçları, akıllı cihazlar ve daha bir sürü teknik ödeme tekniği geliştirebilir. Stellar’ın kompleks bir dağıtık sistem olmasına karşın, sistemin entegrasyonu anlatıldığı kadar karışık değil.

Tempo kripto para birimlerinden itibari paraya olan dönüşümü kolaylaştırıp şu an bile dünyadaki en büyük ödeme ağını oluşturmakta. Tempo, kripto para trading işlemleri sürecini online platformu ve mobil uygulaması ile ciddi anlamda kolaylaştırıyor.

Tempo’nun sağladığı mobil uygulaması ve genel ağı sayesinde, itibari para sahipleri,Bitcoin ATM’lerinden ve bunların şart koştuğu yüksek işlem ücretlerinden kaçınabilirler.

Tempo, P2P ödemelerine olanak sağlayan açık kaynaklı bir dağıtık cüzdan olan Stellar Network ve büyük oyuncuların yazılıma uyum sağlamasını amaçlayan Lightyear.io araçlarını kullanmakta.

Stellar DEX emir defterini kayıtlı tutuyor ve işlemleri cüzdan üzerinden sağlıyor. Ağ ve ağın kullandığı merkeziyetsiz borsa teknoloji ve kripto para birimleri hakkında çeşitli projelerde kullanılabilir.

Konu hakkında Reddit üzerinde dönen bir tartışmada, kullanıcılardan bir tanesi şunu ifade etti:

”Avro – XLM – USD koridordunda bir transfer yapmak istediğinizde, Tempo Avrupa Avro’su için sizin temel kaynağınız oluyor ve Avro’dan XLM’ye olan işlemi mümkün kılıyor. XLM içerisinde ihtiyaç duyulan likidite XLM’nin yararlığını ortaya çıkarıyor ve bu direkt olarak fiyatına etki ediyor. Büyük borsalarda HODL yaptığımızda onlara bir çeşit likidite sağlıyoruz ve makinenin çalışmasını devam ettiriyoruz. Eğer offline cüzdanlarda HODL yaparsak, XLM daha da azalıyor ve bu sebepten ötürü fiyat artabilir, makine de yavaşlayabilir. Bu dengeyi bulmak ile alakalı bir konu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment