Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ledger, Yeni Kripto Para Cüzdanı İçin 75 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Fransa merkezli kripto para cüzdanı üretim şirketi Ledger, B serisi kripto para cüzdanı üretimi için 75 milyon dolar civarında bir parayı toplamayı başardı. 2017’de yaklaşık 1 milyon adet güvenlikli kripto para cüzdanı satan firma, bu serisiyle birlikte bankaları ve çipli cüzdan üretimini hedef alacak.

Son dönemde yaşanan borsa hacklenmelerinin ardından bir anda popülaritesi bir hayli artan Ledger kripto para cüzdanlarının, bu seferki para toplama işlemini İngiltere merkezli Draper Esprit firması üstlenirken, yatırım yapan firmalar arasında First Mark, Cathay İnnovation, Korelya Capital ve Ledger’ın hali hazırdaki önemli yatırımcılarından olan Cap Horn Invest, GDTRE ve Digital Currency Group gibi firmalar yer alıyor.

Geçen yıl düzenlediği etkinlikte 7 milyon dolar toplayan firma, bu yıl rakamı neredeyse 10’a katlarken, firma; başarılı gidişi ile dikkat çekiyor.

Hayatına yeni başlamış birçok şirket, genelde ilk yıllarda bilançoya zarar yazar ancak Ledger’da bu durum hiç de öyle olmadı. Sadece birkaç yıl içinde ciddi kara geçmeyi başaran firmanın 2017 yılı verilerine göre, Ledger; Birleşik Devlet, İngiltere, Çin, Güney Kore ve Avrupa’da birçok kripto para kullanıcısına ürününü satmayı başararak tam 46 milyon euro gelir elde etme başarısını gösterdi.

Firma, 2016 yılındaki verilerinde ise yalnızca 600 bin euro gelir elde ettiğini açıklamıştı. Yukarda da bahsettiğimiz gibi, borsalarda oluşan güvensizlik ve insanların paralarını kaybedecekleri endişelerine kapılması, Ledger’ı bir anda büyük bir başarıya sürüklerken, firma 2017 yılında tam 1 milyon cüzdan sattı. Bu rakam, 2016 yılında ise yalnızca 3 bin adetti.

Kripto para borsalarına artan güvensizlik ve hack olaylarının yanı sıra, piyasadaki çılgın kullanıcı artışı da Ledger’ın lehine seyreden diğer bir faktör olarak dikkati çekti. İnsanların kripto paraları saklamak konusunda arayışta olduğu dönemde kendini gösteren firma, kısa sürede büyük başarıya ulaşmasını bildi.

Öte yandan bu cüzdanlara artan talep ise, işi biraz zorlaştırmakta. Artan talebi karşılamakta zorlanan firma, artık cüzdanın hazırlanması için yeni müşterilerine neredeyse 1 ay sonrası için sıra veriyor.

Aldığı ciddi miktarda yatırımla güvenlik özelliklerini daha da sağlamlaştırmayı ve güncellemeyi hedefleyen Ledger, aynı zamanda bu para ile dünyanın her yerinde ürünün tanıtımını yapmayı ve kullanımını örgütlemeyi planlıyor.

Konuyla ilgili konuşan Ledger CEO’su Eric Larcheveque şu ifadeleri kullandı:

”Bu paralar ile her zaman olduğu gibi ciddi manada araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmayı umuyor ve ürünümüzü tüm dünyada tanıtacak ekipleri oluşturmak istiyoruz.” 

Aynı zamanda, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar için de yeni bir alternatif oluşturmayı amaçlayan firma, topladığı paralar ile Ledger Vault adı verilen yeni cüzdanlarını da piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Bu durumun şirketin gelecekteki yol haritasının ne olacağı sorusuna önemli bir ipucu verdiğini belirten Eric Larcheveque, gelecekteki misyonlarının Bitcoin ve tüm blokchain altyapısının güvencesini sağlayan bir teknoloji devi olmak, olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment