Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ledger’dan Kurumsal Yatırımcıları Hedefleyen Bir Ortaklık Hamlesi Geldi

Fransa merkezli donanım cüzdanı üreticisi olan Ledger, Hong Kong merkezli bir firma Legacy Trust ile bir iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Yapılan basın açıklamasında, iki firmanın bundan sonraki dönemde birlikte çalışarak, kurumsal yatırımcılara yönelik güvenli depolama ve koruma hizmeti sunacakları ifade edildi.

Ledger’ın kurumsal yatırımcı operasyonlarını yürütmesi için geliştirdiği ve geçtiğimiz yılın Kasım ayında New York’ta yerleşerek açılan Ledger Vault’un, bu yeni iş birliğinde kilit bir rol oynaması ve tüm sistemin Ledger Vault üzerinden yürümesi planlanıyor.

Ledger Vault’un resmi web sitesine bakıldığında ise sistemin Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Zcash ve 12 diğer kripto parayı desteklediği görülebiliyor. Ancak Hong Kong merkezli Legacy Trust ile yapılan anlaşmanın ardından; ERC 20 merkezli kripto paraların birçoğuna da benzer bir koruma ve depolama hizmeti gelecek.

Açıklamada Ledger’ın geliştirdiği bu hizmetin son dönemde yaşanan hack ve Quadriga CX gibi vakaların gölgesinde, kripto para sektöründe güvenliği ön plana alacağı da kaydedildi. İki firma, birlikte çalışarak bu tarz hack olaylarının olumsuz etkilerini silmeyi ve kurumsal yatırımcıları sektöre bağlamayı amaçlayacak.

Borsaların yaşadığı hack olaylarının sıklığı, gerçekten de son dönemde oldukça arttı. Örneğin daha geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir haberde, Singapur merkezli kripto para borsası Dragon EX’in yaşanan güvenlik açığı dolayısıyla hacklendiği ve hem borsanın hem de müşterilerin fonlarının çalındığı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment