Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LG Güney Kore’nin İlk Halka Açık Blockchain Sistemini Oluşturacak

LG‘nin Bilgisayar Teknolojileri (IT) hizmetleri alt kuruluşu olan LG CNS, Güney Kore’deki ilk halka açık blok zinciri sistemini oluşturmak üzere Korea Minting, Security Printing & ID Card Operating Corpration (KOMSCO) ile bir sözleşme imzaladı. KOMSCO, Kore’nin yerel yönetimlerinin tamamı tarafından incelenmekte olan LG CNS’in Monachain blok zinciri teknolojisini dijital hediye sertifikaları vermek için kullanmayı planlıyor.

Banknotları ve diğer belgeleri basan ve darp eden devlete ait bir şirket olan KOMSCO, Pazar günü böyle bir karara vardı. Geçtiğimiz ay LG CNS, diğer şirketlerin yanı sıra dijital topluluk parası, dijital kimlik doğrulama ve dijital tedarik zinciri yönetimi geliştirmek için kullanılabilecek olan Monachain adlı kendi blok zinciri çözümlerini piyasaya süreceğini duyurdu. Monachain blok zinciri teknolojisi henüz hayata geçirilmemiş olmasına rağmen büyük bir ilgi topladı. KOMSCO, platformu kullananlara topluluk tokenleri, dijital kimlik doğrulama ve belge sertifika hizmetleri gibi çözümler sunmak istiyor.

Dijital hediye sertifikaları, akıllı telefonlar veya bilgisayarlardaki kripto cüzdanları sayesinde satın alınabilen ve depolanabilen, Monachain’in bir topluluk para birimi aracılığı ile yayınlanacak.

Dijital kimlik doğrulama ise diğer önemli konulardan bir tanesi. Kullanıcıların kimliklerinin kimlik bilgileri veya akıllı telefonlardaki parmak izi gibi biyometreler aracılığı ile doğrulanması sağlanacak.

Üçüncü hizmet ise belge sertifikası. Bu hizmet kullanıcıların bir belgenin kolaylıkla orjinal mi yoksa sahte mi olduğunu tespit edebilmelerini sağlayacak. Kağıt belgeler ile çalışan kişiler ve kurumlar, sahtecilik sorunları hakkında endişe duymadan dosya paylaşmak için platformu gönül rahatlığı ile kullanabilecekler.

KOMSCO blok zinciri sistemi aynı zamanda LG CNS’nin Monachain ile LG G-Cloud sistemi aracılığı ile sağlanan bir bulut servisini birleştirecek.

LG CNS, Haziran ayı sonunda KOMSCO ile anlaşmayı imzalayacak ve platform kurulumuna odaklanacak. Bilgisayar teknolojileri şirket, kamu sektöründe blok zinciri çözümleri sunmak için bu fırsatı kullanmak istiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment