Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Los Angeles’lı Bitcoin Tüccarı, Hukuksuz Para Transferi Yüzünden 30 Ay Hapisle Yüzleşecek

Los Angeles’lı bir bitcoin tüccarı, illegal para transferi yaptığı gerekçesiyle iki buçuk yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

“Bitcoin Maven” adıyla bitcoin ticareti yapan 50 yaşındaki Theresa Tetley, NBC Los Angeles’a göre Localbitcoins.com üzerinden 2014 ile 2017 arasında yaptığı işlemlerden yılda 300.000 dolara kadar para kazanmıştı. Bu zaman zarfında 6 milyon $’dan 9.5 milyon $’a kadar para transferi de yürütmüştü.

Tetley, zaten kayıt dışı bir para transferiyle 80 BTC’yi 70.000 $’a çevirdiği suçlamasını kabul etmişti. Savcılar, bu işlemin bir uyuşturucu ticaretinin parçası olduğunu iddia etmişlerdi.

Eski tüccar şimdi gelecek pazartesi günkü mahkeme kararı onarsa 30 ay hapis cezası alacak. Avukatları, süreye kısaltıp cezayı bir yıla indirmek için uğraşıyorlar. Devlet savcıları ise ayrıca mart ayında kolluk kuvvetlerinin kestiği 40 BTC (güncel değeri 260.000 $), 292.264 $ ve 25 altın külçesi tutarındaki para cezasını da almayı planlıyor.

Savcılık ofisinin düzenlediği iddianame, Tetley’nin faaliyetlerinin “Kaliforniya Merkez Bölgesi’nde bilerek ve isteyerek banka denetimlerinin dışında gelişen bir kara para finansman sistemini beslediğini” belirtiyor.

Dava, türünün ilk örneği olarak görünse de, NBC LA geçen yıl başa bölgelerdeki birçok bitcoin tüccarının hukuk sisteminin arkasından dolandığını iddia ediyor.

Detroit’li bir bitcoin tüccarı olan Sal Mansy de benzer kayıt dışı finansman suçlamalarından dolayı 366 gün hapis cezası aldı. Mansy, yine Localbitcoins.com’u kullanarak, sahip olduğu bir şirket üzerinden iki yıl içerisinde 2.4 milyon $ değerinde bitcoin transferi yapmıştı.

Localbitcoins.com ile alakalı bir diğer davada ise, baba Randall Lord ve oğlu Michael geçen mayıs ayında sırasıyla 106 ve 46 aylık hapis cezalarına çarptırıldı. Suçlamalar kara para aklama üzerine yoğunlaşırken, Michael Ford uyuşturucu finansmanının dağıtımı ile de suçlandı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment