Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook: “Libra Başarılı Olursa Milyarlarca Kişinin Hayatı Değişir”

Facebook‘un Libra adlı dijital para projesinden sorumlu olan David Marcus, insanların bu projeyle ilgili akıllarına takılan bazı soruları yanıtladı. Marcus konu hakkında yaptığı açıklamalarla birlikte Libra’ya ilişkin belirsizlikleri ortada gidermeye çalıştı. Kendisi, geçtiğimiz gün yayınlanan blog gönderisinde şu açıklamayı yaptı:

“Beklediğimiz gibi Libra’yla ilgili bazı sorular ve yanlış anlamalar bulunuyor. Bunları gidermeye çalışacağım.”

Merkezsizlik Konusu

Kripto para sektöründeki pek çok isim Facebook’un Libra projesinin yeteri kadar merkezsiz olmayacağını düşünüyor. Facebook’un zaten güven konusunda belli başlı sorunlar yaşadığını düşünecek olursak bu durum, insanların Libra projesinden çekinmelerine yol açıyor.

Facebook’un Libra projesi asında yalnızca Facebook tarafından değil, onlarca farklı düğüm operatörü tarafından işletilecek. David Marcus, Libra’nın bu durumda gayet merkezsiz olacağını vurguluyor:

“Farklı coğrafyalara dağılmış, farklı sektörlerde çalışan 100 farklı örgüt bence gayet merkezsizdir. Belki ortada mükemmel bir denge olmayacak ama en azından bu da bir şeydir. Ancak insanlar genelde diğer Blockchain ağlarındaki gücün çoğu zaman yalnızca birkaç maden havuzunda toplandığını unutuyorlar. Libra’dan daha merkezsiz platformlar yok demiyorum ve Libra’nın hedefinin daha da merkezsiz olmak olduğunu kabul ediyorum.”

Finansal Erişim Hakkı

Marcus, Libra’nın yeteri kadar merkezsiz olmadığını ve Libra’yı daha merkezsiz hale getirmek için çalışacaklarını söyledikten sonra bu projenin sunacağı imkanlardan bahsetti.

Günümüzde herhangi bir bankacılık hizmetine erişemeyen milyonlarca insan var. Marcus, bu insanların Libra sayesinde gelişmiş finans hizmetlerinden faydalanabileceklerini söylüyor:

“Libra sayesinde cebinde 40 dolarlık bir telefon ve İnternet bağlantısı olan herkes varlıklarını güvence altına alabilecek, dünya ekonomisine erişebilecek, çok daha düşük işlem ücretleriyle işlem yapabilecek ve zamanla daha çok finansal hizmete kavuşacak. İnanıyoruz ki Libra’nın başarılı olması durumunda milyarlarca kişinin hayatı değişebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment