Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye En Çok Bitcoin Tweeti Atan İlk Beş Ülke Arasında!

The TIE tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Türkiye, dünyada Bitcoin ile ilgili en çok tweetin atıltığı ilk beş ülke arasında yer alıyor.

Sosyal medyadaki kripto para gönderilerini inceleyen The TIE, sosyal medyada en çok hangi ülkenin kripto paralarla ilgili gönderi paylaştığını öğrenebilmek için yeni bir araştırma yaptı. Bu araştırma hangi ülkede hangi kripto parayla ilgili gönderi paylaşıldığını, en çok hangi ülkede tweet atıldığını gösteriyor.

Birincilik ABD’de

The TIE tarafından yapılan araştırmaya göre dünya genelinde atılan tüm Bitcoin tweetlerinin yüzde 38.9’u ABD’den geliyor.

Sosyal medyada Bitcoin ile ilgili paylaşılan tweetlerin çok ciddi bir kısmı ABD’den geliyor.

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki ABD’deki vatandaşların Bitcoin ile ilgili attıkları tweetler genel olarak gayet olumlu bir hava taşıyorlar. The TIE tarafından yayınlanan verilere göre ABD’li vatandaşların attıkları tweetlerin yüzde 61.5’i Bitcoin’in lehine sayılabilir.

Türkiye İlk Beşte

ABD haricindeki ülkelere baktığımızda Bitcoin ile ilgili en çok tweet atan ülkelerin İngiltere, Kanada, Türkiye, Hindistan ve Avustralya olduğunu görüyoruz.

Kaynak: The TIE

Bu veriler Türkiye’nin küresel kripto para topluluğunda oldukça önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Türkiye’de her ne kadar Bitcoin ile ilgili çok fazla tweet atılıyor olsa da bu tweetlerin çoğunluğu Bitcoin’in aleyhine durumda. The TIE verileri, Türkiye’de Bitcoin ile ilgili atılan tweetlerin büyük ölçüde olumlu değil olumsuz olduklarını gösteriyor.

Kaynak: The TIE

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment