Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Regülatörlerin Endişelerini Giderebildi Mi?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg dün ABD’li Kongre üyelerine seslendi ve hem Libra hem de genel olarak kripto para birimlerini savundu. Zuckerberg yaptığı savunma esnasında Çin’in kendi kripto para birimini geliştirmekte olduğunu vurgulasa ve ABD’nin bu sektörde geri kalma ihtimaline sahip olduğunu belirtse de, bunların hiçbiri etkili olmuşa benzemiyor.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters duruşma sonrası verdiği bir demeçte Facebook hakkında oldukça olumsuz ifadeler kullandı:

”Bu aşamada Libra’yı hiç desteklemiyorum. Şu an için ben bir Libra destekçisi değilim. Bunun ne olduğun bilmiyorum ve bunun yeterli bir şekilde açıklandığını da düşünmüyorum.”

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in de bu projeyi bırakması gerektiğini ifade eden başkan, bu büyük fikrin doğurduğu endişelerin tam olarak giderilemediğini de ifade etti.

Libra’nın küresel finans piyasasında ABD’nin liderliğini garantileyecek proje olduğunu iddia eden uzmanlar olsa da, Waters bunlara katılmıyor ve tartışmalı bir projenin anlaşılmadan onay almaması gerektiğini savunuyor. Libra’ya karşı olanlar arasında ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de yer almakta ve Mnuchin bunu bakanlık olarak yakından takip ettiklerini duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment