Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Vakfının Kalan Üyeleri, Halen Belirlenen Parayı Yatırmadı

Libra Vakfı’nın Facebook dışındaki 20 kurucu üyesinin halen kurucu vakfa katılmak için yatırılması gereken 10 milyon dolarlık fonu yatırmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak BBC’de çıkan haberlere göre, şu ana kadar hiçbir kurum, gereken parayı. yatırmadı. Bilindiği gibi Facebook, Haziran ayında Libra ile ilgili olarak duyurusunu yaparken, Libra Vakfı’nın kurucu üyelerinin her birinin 10’ar milyon dolar para yatıracağını ifade etmişti.

Ancak BBC’nin ‘çeşitli kaynaklara’ dayandırdığı haberlerine göre, bu aşamada henüz hiçbir kurucu üye belirlenen bedeli yatırmadı.

Yine Libra kurucu üyeleri arasında olması beklenen bazı kurumların yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda ‘bu konu ile ilgili Facebook’dan direktif geldiği zaman parayı yatıracaklarını’ da ifade etti.

Amerika başta olmak üzere Fransa ve Almanya gibi ülkeler tarafından regülasyon baskısı altına alınan Libra’dan geçtiğimiz haftalarda Mastercard, Visa ve Pay Pal gibi anahtar kurucu üyeleri vakıftan ayrıldıklarını açıklamıştı.

CEO Mark Zuckerberg’ün bugün başlayacak olan ifade sürecinin de Libra’nın geleceğinde çok önemli bir dönüm noktası olabileceği ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment