Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: BTC 150 Bin Dolar Olmadan ETF Hayal

Kripto para sektörünün etki gücü en yüksek isimlerinden birisi olan Tom Lee, olası ETF süreçleri ile ilgili olarak bir açıklama yaptı ve Bitcoin ETF’sinin çıkmasına şu anda ‘yıllar’ olduğunu düşündüğünü söyledi.

Fundstrat Global Advisors adlı kripto para analiz şirketinin de kurucusu olan başarılı iş adamı, ETF süreçleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ETF için gereken likiditenin sağlanması için, lider kripto para biriminin fiyatının en az 150 bin dolar olması gerektiğini ifade etti.

Lee, Amerikan regülatörlerinin şu aşamada bu tarz hızlı büyüyen bir pazarı iyi idare ettiğini belirterek SEC ve diğer regülatör kurumları takdir ettiğini açıkladı. Lee, aynı zamanda regülatör kurumların bu yaklaşımı ile birlikte hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıları olası dolandırıcılık vakalarından koruduğunu söyledi.

Başarılı isim, ETF onayı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

”Bir Bitcoin ETF’si ilk yılda ortalama 13 milyar dolarlık bir talep yaratacaktır. Bu da gerçekten çok yüksek bir rakam ve mevcut şartlarda bunun karşılanması çok zor. O sebeple BTC fiyatı koin başına 150 bin dolar olmadan ETF onayı beklemek, pek de mantıklı bir yaklaşım olmayacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment