Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Uyarıyor: Libra’ya Aldanmayın!

Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden Yves Mersch, Facebook’un dijital para projesine güvenilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Facebook son zamanlarda Dünya genelindeki pek çok regülatörün eleştirisine maruz kalıyor. Bu eleştirilerin büyük bir kısmı Libra projesine yöneltilmiş durumda. Bunların bir arasına Yves Mersch’in açıklamaları da eklendi.

Güvenilemez!

Avrupa Merkez Bankası’nın Frankfurt’ta düzenlediği bir toplantıya katılan Mersch burada Libra hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Libra’nın herhangi bir itibari parayla rekabet edemeyeceğini söyleyen Mersch ayrıca bu projeye güvenilemeyeceğini düşünüyor:

”Avrupa halkının mevcut ödeme imkanlarının güvenliğini bırakıp Facebook’un cazip fakat aldatıcı çağrılarına kanmayacağını temenni ediyorum.”

Buna benzer yorumlar Fransız banka yetkililerinden Francois Villeroy de Galhau tarafından da dile getirilmişti. Fransa Merkez Bankası Başkanı olan Villeroy de Galhau, kısa süre önce Facebook’un dijital para projesinin para aklamak gibi yasa dışı amaçlarla kullanılabileceğinden bahsetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment