Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lido DAO 35 Milyonluk Ether Satışını Değerlendirirken LDO Yükselişi Sürüyor

Likit staking protokolü Lido’nun yönetişim organı Lido DAO, kripto para sektörüne hakim belirsizlik ortamında 35 milyonluk Ether’in satışını değerlendirirken LDO yükselişine devam ediyor.

Lido DAO’nun finans birimi Steakhouse Financial 14 Şubat tarihinde sunduğu teklifte, mevcut kripto para sektörüne hakim olan belirsizlik havası ve yakın zamanda gelmesi beklenen Shangay güncellemesi ile beraber kilitli Ethereum’ların serbest kalmasına yönelik hazinenin yeniden pozisyon alması gerektiğini dile getirdi.

Sunulan dört farklı teklifin arasında en çok dikkat çeken DAO hazinesinde bulunan 35 milyon dolar değerindeki 20.304 ETH’nin bir kısmının veya tamamının satılması veya platform üzerinde stake edilmesi teklifi oldu.

DAO, staking hizmetinin yönetişim giderlerini karşılamak için önemli bir katkı sağlayacağını dile getirirken aynı zamanda yakın zamanda gelmesi beklenen Shangay güncellemesine hazırlıksız yakalanılması durumunda kullanıcı varlıklarını karşılamak için yeterli Ethereum bulunamamasına karşı temkinli olunması gerektiğini göz önünde bulundurdu.

Öte yandan teklifi sunan Steakhouse Finance, Lido’ya mevcut aylık girişlerin ortalama 1000 stETH olduğunu ve DAO’nun ortalama 1,3 ile 1,5 milyon dolar kazanç sağladığını belirtti. Bu kazanç ortalamasının aylık işletme giderlerini karşılayacağını düşünen Steakhouse, Ethereum’ların bir kısmını stablecoinlere çevirerek çeşitlendirmenin gelirlerin bir kısmını güvence altına alma konusunda iyi bir önlem olabileceğini öne sürdü.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %30 değer kazanan LDO, teklifin sunulmasının ardından %8’in üzerinde değer kazanandı. LDO yazım esnasında 2,76 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!