Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lido Dao TVL Bakımından Birinci Sıraya Yerleşti: Yerel Token’da Ciddi Yükseliş!

Ethereum (ETH) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Lido DAO (LDO) Toplam Kilitli Varlık (TVL) bakımından Maker’i (MKR) geçerek birinci sıraya yerleşti.

Lido DAO üzerinde kilitlenen varlık sayısı her geçen gün artış gösterirken LDO fiyatı üzerinde de kayda değer yükselişler görüldü. DeFiLlama tarafından sağlanan verilerine göre Lido’nun likit stake protokolünde, MakerDAO‘nun 5,89 milyar dolar ve AAVE’nin 3,7 milyar dolarlık TLV miktarına kıyasla şu anda 5,9 milyar dolarlık TVL bulunuyor.

Lido Finance’in resmi web sitesine göre 2 Ocak itibariyle 5,8 milyar dolar değerinde Ethereum stake edildi. Bununla birlikte Solana‘da (SOL) yaklaşık 23,2 milyon dolar, Polygon‘da (MATIC) 43,9 milyon dolar Polkadot‘ta (DOT) 11 milyon dolar kilitli varlık yer alıyor.

Kasım 2022 verileri incelendiğinde Lido üzerinde 1 aylık süreçte 1 milyon dolarlık yeni stake işlemi yapıldığı görülüyor. Buna kıyasla MakerDAO tarafından Eylül 2022’de yapılan açıklamada gelirlerin 3. çeyrekte 4 milyon dolar seviyesinde gezdiğini ve bir önceki çeyreğe göre %86‘lık bir düşüş yaşadığını ifade etti.

Yerel Token’da Yükseliş

Kullanıcıların merkeziyetsiz bir şekilde varlıklarını stake etme şansı tanıyan platform özellikle Ethereum The Merge güncellemesinin ardından büyük ilgi gören LDO’da bu ilgiyle paralel olarak son haftalarda kayda değer yükselişler görüldü ve hacim girişi yaşandı. Analistlere göre önemli bir direnç seviyesini kıran LDO, gün içerisinde 1,268 dolar bandına kadar yükseldi.

Analistlere göre LDO üzerindeki yükselişin sebebi ise platformun diğer stake platformlarına kıyasla daha karlı bir getiri sunmasından kaynaklanıyor.

CoinGecko verilerine göre LDO 24 saatlik zaman diliminde %13 yükseliş gösterdi ve haberin kaleme alındığı esnada 1,15 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!