Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network Kapasitesi On Günde Yüzde 300 Arttı!

Bitcoin‘in 2017 yılında yaşadığı devasa yükseliş sonrası, ağda ciddi bir tıkanıklık meydana gelmiş ve işlem ücretleri rekor seviyelere çıkmıştı. Söz konusu problemi çözmek üzere yola çıkılan Lightning Network projesi de, o tarihten bu yana ciddi bir kademe kat etti. Temel olarak küçük çaplı işlemlerin yapılmasını mümkün kılan bir Bitcoin ağı protokolü olan LN, geçtiğimiz 10 gün içerisinde inanılmaz bir kapasite artışı yaşadı.

LongHash isimli Twitter kullanıcısının 21 Kasım tarihinde paylaştığı bir gönderiye göre, Bitcoin’in Lightning Network protokolü artık ödeme kanalları içerisinde 2 milyon dolar değerinde BTC tutabiliyor. Ağın toplam kapasitesi sadece 10 gün içerisinde %300 büyüme yaşadı.

LN artık 400 Bitcoin’e yakın kapasiteye ve 4.000’den fazla aktif ağ düğümüne sahip.

İlk olarak 2017 yılının Aralık ayında kendinden söz ettiren LN, 2018 yılının Mart ayında Bitcoin blockchain ağında kullanıma sunuldu ve geliştirilmesi hala devam ediyor. LN temel olarak büyük işlemlerden küçüklere sıra gelmeyen Bitcoin ağında, işlemler ayrı açılan kanallarda halledilip, blockchain’e sonradan ekleniyor. LN’nin resmi internet sayfasında yazan açıklamaya göre, sistem şu şekilde işliyor:

”Bu bir kişinin diğerleri ile yasal sözleşme yapıp, her bir sözleşme yapıldığında mahkemeye gitmemesine benzeyen bir durum.”

Bunun yanı sıra, LN kullanmak isteyen kullanıcılar, bir zamanların çok tartışmalı ”SegWit” güncellemesini indirmek zorunda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment