Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Ödeme Yöntemleri, VISA ve Apple Pay’e Kıyasla Ne Durumda?

Kripto para ödemeleri konusunda yaşanan sorunlara çözüm olması beklenen bir uygulama da Lightning Network. Çok daha hızlı, maliyet etkin ve güvenli bir çözüm olan LN, Bitcoin’in yaşadığı ölçeklenme sorununu dışarda bırakması ve süreci hızlandırması ile adından sıkça söz ettiriyor.

Bu noktada, elbette LN’nin hali hazırdaki ödeme yöntemleri olan VISA ve Apple Pay gibi süreçlerle rekabeti de, tüccarlar açısından kabul görmesi açısından çok kritik bir önem taşıyor. Konu, Bitcoin ve kripto para camiasının Twitter’daki ünlü isimleri arasında yer alan Anthony Pompliano tarafından gündeme getirildi.

Pomp’un ”LN ile yapılan ödemeler, Apple Pay ve Visa ile kıyaslanınca ne durumda acaba” yönündeki tweetine cevaben bir hamle yapan araştırması JP Thor, enteresan sonuçlara ulaştı.

Herhangi bir aracının LN’de görev almaması sebebiyle, gönderimin VISA gibi ödeme sistemlerine kıyasla daha hızlı bir şekilde karşıya geçtiğini belirten Thor, şunları yazdı:

”LN ile ödeme yapmak, VISA’ya kıyasla her zaman daha hızlı olacaktır. LN ile yapılan ödemeler, hızlı bir TCP/IP bağlantısı ile iki kişi arasında yapılabilir. Ağ da çok iyi ölçeklenir. Apple Pay’e bakarsak, genel dünyada LN’den biraz daha hızlılar ancak tüccar kabülü noktasında LN daha iyi.”

Tüccarların LN kurulumu ve Apple Pay kurulumu arasındaki zaman farkının LN lehine olduğunu belirten Thor, bunun da işleri LN lehine güçlendirdiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment