Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela, P2P Trading Konusunda Kanada ve Hindistan’ın Toplamını Geçti

Yaşadığı ekonomik kriz ve boğuştuğu siyasi sorunlar, Venezuela halkının adının sürekli olarak kripto paralar ile yan yana anılmasına ve haberlerin de genelde bu yöne odaklanmasına yol açtı. Hiper enflasyonun pençesinde olan ve bu sıkıntılarına bir de başkanlık krizi eklenen ülkenin vatandaşları, Bitcoin’i, tüm bu ekonomik sıkıntılardan bir kaçış olarak görürken, veriler de aslında bunu doğruluyor.

Veri analisti Matt Ahlborg’un derlediği değerlere göre, 2018 yılı boyunca ülkede yapılan kişiden kişiye (P2P) Bitcoin trading’i, Hindistan, Avustralya ve Kanada’nın toplamını geçti. Bu  tarzda yapılan Bitcoin alışverişlerinin oluşturduğu toplam hacim 235 milyon doları geçti. Bu rakam, aslında ABD ile kıyaslayınca daha da enteresan bir hal alıyor. ABD’de elde edilen toplam hacim ise 2018 boyunca 373 milyon dolar oldu. Dünya genelinde ise, bu rakam yıl boyunca 3 milyar doları biraz aşan bir değer oldu.

Ukrayna ile yaşanan siyasi kriz sebebiyle ambargolara maruz kalan bir diğer ülke olan Rusya’da da, P2P Bitcoin işlemleri çok daha yüksek boyutlara ulaştı. Venezuela’ya göre çok daha stabil ve sağlam bir ekonomiye sahip olmalarının ve teknolojik inovasyon konusunda da ileri olmaları sebebiyle, çok daha yüksek bir hacim elde eden Rusların oluşturduğu değer ise 2018 yılı boyunca tam 756 milyon dolar oldu. Bu rakam, ABD’de elde edilen değerin iki katı olması sebebi ile de, daha da fazla dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment