Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LINE, Kendi Kripto Parasını Çıkaracak

Büyük teknoloji şirketleri, kripto paralar konusunda takındıkları tutumları devam ettirmeyi seçiyorlar. Birçok büyük şirket, kendi kripto parasını çıkarma yolunda yaptığı çalışmalara devam ederek; bu şirketlerin sayısı da her geçen gün daha da artıyor ve artmaya da devam edecek gibi görünüyor. Son olarak, Uzak Doğu’nun en büyük teknoloji şirketlerin biri olan LINE da, kendi kripto parasını çıkarma yolunda önemli bir adım attı.

LINE Kullanıcılarını Ödüllendirmeyi Planlıyor

Telegram’ın yapmayı planladığı ICO ile ilgili gelişmeleri halka açmasının ardından, bu olay büyük bir yankı uyandırmıştı. Her ne kadar Telegram sonra halka açık ICO’sunu iptal etse de, diğer büyük teknoloji firmaları bu alana daha fazla yönelmeye başladı. Özellikle ekosistem içinde kullanılacak kendi kripto paralarını çıkarmayı hedefleyen firmalar bu işe sıcak bakmaya başladı. Çünkü kullanıcılar ile etkileşimde daha direkt bir metod olmayı başaracak olan bu sistem; iki tarafın da işine gelecekti.

LINE da bu amaçta adım atan son şirket oldu. Uzak Doğu pazarının en büyük mesajlaşma devlerinden biri olan şirket; yakın zaman içinde bir kripto para çıkarmayı planlıyor. LINE Q adı ile bilinecek olan bu kripto paranın platformda kullanılacağı ve ana amacının da sisteme katılan ve etkileşimde bulunan kullanıcılara ödül olarak verilmesi olduğu belirtiliyor.

Şu aşamada şirket, yeni çıkarmayı planladığı kripto para LINE Q hakkında fazla bilgi vermekten kaçınırken; yine de geçtiğimiz dönemde çıkan birçok haber, LINE’ın kendi kripto parasını çıkarma yolunda, kendine has bir Blockchain yaratmayı planladığını iddia etmişti. Kendi Blockchain’i üzerinde işleyecek bir kripto para çıkarmanın birçok mantıklı yönü bulunuyor. Bu durumun, şirketin hali hazırda işleyen düzenine yeni bir soluk getireceği ve şirketin itibarını arttıracağı belirtilirken, yine de sistemin uzun dönemdeki başarısı hakkında kesin konuşmak, şu aşamada pek de doğru değil.

Birçoklarının beklediği veya umduğunun aksine, LINE’ın çıkarmayı planladığı bu kripto para herhangi bir ICO sonucu halka dağıtılmayacak, en azından şimdilik gündemlerinde bu yok. Burada ana amacın kullanıcıları ödüllendirmek ve bunu yaparken bu tokeni kullanmak olduğu belirtiliyor. Şirket; kripto para çıkararak ICO yolu ile ya da değil, herhangi bir ek kazanç hedeflemediklerini belirtirken; ana amacın para kazanmaktan çok, gerçek bir hizmet sunmak olduğunu belirtiyor.

LINE CTO’su Park Euivin, konuyla ilgili şunları söyledi:

”LINE olarak gerçektenden de iyi durumdayız. 200 milyonu aşkın kullanıcımız var. Birçok arklı uygulamayı da müşterilerimize sunuyoruz. Bu sayede Blockchain endüstrisinde rekabet edebileceğimizi de düşünüyoruz. Google ile kendimizi tabii ki kıyaslamıyorum ancak bizim de güçlü yönlerimiz olduğu kesin.”

LINE’ın şu aşamaya kadar elde ettiği başarıları, insanların inkar etmesine olanak yok. 2018’in ilk çeyreğini çok iyi geçmeyi başaran şirket; değerine değer katmaya ve kar elde etmeye de son sürat devam ediyor. Kripto para ve Blockchain endüstrisine yönelik yapılan çalışmaların dozajının arttırılması ile birlikte de, şirketin büyümeye devam edeceği belirtiliyor. Uzak Doğu piyasasının parlayan yıldızı olan LINE, bir de kripto para borsası açmak üzere. Yapılan lisans başvurusu, şu aşamada Japonya Finansal Hizmetler Kurumu’nun onamını beklerken, borsanın yıl sonuna doğru hizmete girmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment