Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Ethereum, Bitcoin’i Yıl Sonuna Kadar Geçer

Bitcoin Cash camiasının ruhani başkanı olan Roger Ver, 2018 yılının sonlarına doğru Ethereum’un Bitcoin’i işlem hacmi bazında geçeceğini belirterek, yine çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Bitcoin’den bozma Bitcoin Cash’in belki de en çok tartışılan ismi olan Ver’in bu söylemleri, daha şimdiden piyasada ciddi tartışma yaratmış durumda.

Her Şeye Tamam, Bitcoin’e Red

Kripto para piyasaları ile ilgili biraz bir bilginiz varsa sitemizi göz ucuyla da olsa takip ediyorsanız, Roger Ver’in nasıl bir insan olduğunu veya kendisi ile birkaç görüşü muhakkak ki duymuşsunuzdur. Bitcoin’in birkaç dolar olduğu dönemden bu yana sektörün içinde yer alan ve her daim adından sürekli bir şekilde söz ettirmeyi başaran başarılı yönetici; kripto paralar konusunda takındığı enteresan tavır ile biliniyor.

Bitcoin’e bir dönem inanılmaz bir sevgi besleyen ve hatta Bitcoin’e taptığı iddia edilen Ver; bir dönem için Bitcoin peygamberi lakabını bile almıştı.

Ancak Ver, daha sonra Bitcoin hard forkunun gerçekleşmesi ile birlikte Bitcoin’e sırtını bir döndü, pir döndü. Şimdilerde Bitcoin karşıtı propagandanın merkezindeki adam olan Ver bu kez Bitcoin Cash’e adeta takım tutar gibi bağlı olan Ver, bu sefer de Bitcoin karşısında Ethereum’u övdü. İngiliz basınının hafta sonu eklerinden birine röportaj veren Ver, Bitcoin’in tahtının yıl sonuına doğru Ethereum tarafından alınacağını iddia etti ve şunları söyledi:

”Bana kalırsa bu süreç er ya da geç gerçekleşecek. Çok yakın bile diyebilirim. Bana soracak olursanız, yıl sonuna doğru Ethereum toplam hacimde Bitcoin’i geçecek ve 2020’den önce de aynı şeyi Bitcoin’e, bu sefer Bitcoin Cash yapacak.”

Roger Ver, Bitcoin camiasına sırtını 2017 yılının sonunda dönmüştü. Bitcoin’in dünya çapında kabul edilen bir ödeme birimi olmasını sağlayacak tek şeyin Blockchain kapasitesinin arttırılması olduğunu savunan Ver’e o dönem birçok geliştirici ve yazılımcı ciddi şekilde karşı çıkmıştı ve bunun merkeziyetçiliği arttıracağını iddia etmişti. Bu iki farklı düşünce grubunun aralarındaki çatışma sürmüş ve süreç; geçtiğimiz Ağustos ayının başlarında Bitcoin hard forku ile sonuçlanmıştı ve Bitcoin Cash, hayatımıza girmişti.

Bitcoin Cash ve Ethereum’un Bitcoin’in yerini alacağı iddialarını ortaya atan başarılı yönetici, buna karşın Bitcoin’in bir süre daha dominant bir kripto para olarak kalacağını düşünüyor. Bu durumun sonsuza kadar sürmeyeceğini de belirten Ver; özellikle Bitcoin’i geliştiren orijinal ekibin ölçeklendirme konusunda yaptıkları çalışmalarının, yeterli olmayacağını savunuyor. Bitcoin Cash’in bu işi daha iyi bir şekilde yaptığını belirten Ver, Bitcoin Cash’in gelecekteki fiyatının 100 binlerce dolar olabileceğini iddia ediyor.

Ver, şu ifadeleri kullandı:

”Elbette ki garanti veremem ama gerçekleşme ihtimali çok yüksek diyebilirim. Bitcoin Cash, Bitcoin’e göre çok daha iyi gidiyor ve yakın dönemde gelecek büyük yatırımcılar ile birlikte, fiyat iyice artacak. Elbette herkes yükselen bir yıldıza yatırım yapmak ister.”

Ver, bu ifadede kullandığı büyük yatırımcıların nerden, nasıl ve ne zaman geleceği ile ilgili ise net bir bilgi vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment