Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kendi Kripto Parasını Çıkartabilir

Finansal haber kaynağı Cheddar’ın Cuma günkü haberine göre, Sosyal medya devi Facebook kendi kripto parasını piyasaya sürmenin avantajlarını araştırıyor.

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, deneyimli haberci Alex Heath, şirketin şuan ki  mevcut 533 milyar dolarlık toplam değeri ile kripto para piyasasından 140 milyar daha değerli olduğunu ve kendi kurdukları blockchain araştırma takımı önderliğinde yüksek düzeydeki yetkililerle kendi kripto parasını çıkartma konusunda ciddi görüşmeler yapmakta.

Heath:

”Konuya yakın kişi ve kaynaklar Facebook’un mevcut iki milyarın üstündeki kullanıcısı için itibari paraya gerek kalmadan işlem yapabilmelerini sağlayacak bir token çıkartma konusunda ilgili olduğunu belirtti. Facebook bunun yanı sıra bitcoin ve ethereum gibi popüler kripto para birimlerine dayanak oluşturan çekirdek blockchain teknolojisini kullanabileceği yerleri de araştırmakta.

Alex şirketin kimlik doğrulama ve sunucu altyapısı güvenliği konularında da geliştirme yapmak amacıyla, hatta belki de müşteri verilerini daha iyi yönetme konularında bile blockchain teknolojisini gözden geçirdiğini kaydetti.

Daha önce de haberini yaptığımız üzre Facebook, blockchain teknolojisini araştırmaya odaklı bir ekip kurmuştu. Takımın lideri konumunda aynı zamanda Coinbase kurul üyelerinden olan David Marcus bulunmakta.


Daha önce Paypal başkanlığı yapmış olan Marcus, kripto paralar konusunda çok dobra bir savunucu ve dijital ödeme firmasındaki bu tecrübesi kendisini Facebook’un bu alana atacağı potansiyel bir adımda ideal seçim haline getiriyor.

Bu girişim Facebook’un kendi blockchain altyapısını oluşturmak istemesinden mütevelli, kripto para dünyasında ”stratejik yatırımlar” yapmasına sebep olabilir.

Tartışmalar hala ilk aşamada ve eğer Facebook kendi kripto parasını çıkartmaya karar verirse bu tahminen ”yıllar sonra” olacaktır.

Facebook kendi kripto para birimini çıkartmak isteyen tek sosyal medya platformu değil. Telegram ”üçüncü jenerasyon bir blockchain” dediği Telegram Open Network adındaki platformu için ilk dijital para arzı yöntemiyle 1.7 milyar para toplamıştı. Mesajlaşma uygulaması olan Kik ise Kin adın bir blockchain tokeni çıkartma peşinde.

Heath’ın sözlerine göre Facebook şu an için herhangi bir ICO projesini gözden geçirmiyor çünkü hem şirketin hesabında milyarlarca doları var hem de bu token’i satmak şirketin zaten zor günler geçiren ününü daha da kötü bir bataklığın içine çekebilir. Bunun yerine firma koinleri gökten bedavaya veya hediye şeklinde kullanıcılarına verebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment