Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LINK Coin Fiyatında Bitcoin ile Yüzde 45 Artış: Yükselişi Kim Tetikledi?

Chainlink merkeziyetsiz oracle ağının yerel kripto parası olan LINK, son 2 gün içerisinde %45 yükselerek dikkatleri üzerine topladı.

LINK, son günlerde sergilediği performansla birçok altcoin arasında öne çıktı. Kısa sürede sergilenen %45’lik performansın ardından gözler yükselişin sebebine çevrildi.

On-chainanaliz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre LINK yükselişinin arkasında Güney Kore merkezli kripto para borsaları ve balinalar yer aldı.

Veriler, kripto para borsaları Bithumb ve Upbit’in 24 saatlik zaman dilimi içerisinde yaklaşık 9 milyon dolar değerinde 945 bin LINK biriktirdiğini gözler önüne serdi.

Güney Kore merkezli borsalar geçtiğimiz süreçte farklı altcoinlerin yaşadığı yükselişlere öncülük ederek dikkat çekmişti.

Öte yandan LINK arzının belirli cüzdanlarda toplanması da öne çıkan noktalar arasında yer aldı. On-chain verilerine göre toplam LINK arzının %20,26’sına denk gelen 1,9 milyar dolarlık varlık kripto para borsalarında tutuluyor. Ek olarak 355,8 milyon dolar değerinde 37,45 milyon LINK’in pasif getiri için staking işlemine ayrıldığı görülüyor.

Milyonlarca dolarlık balina hakimiyeti

Balinaların da LINK üzerinde ciddi bir hakimiyeti bulunuyor. Aynı balinaya ait olduğu düşünülen 81 farklı adres, 19 Eylül tarihinden bu yana 110 milyon dolar değerinde 11 milyon LINK biriktirdi.

Toplamda 38’den fazla cüzdana sahip olduğu düşünülen bir başka balinanın ise yaklaşık 80 milyon dolar değerinde 8,34 milyon LINK’i bulunuyor.

Bir diğer çoklu cüzdan balinası ise geçtiğimiz aylarda ortalama 7,58 dolardan 1,25 milyon LINK aldı. Balinanın bu yatırımından halihazırda 2,1 milyon dolar karı bulunuyor. Bu balinalar henüz bir satış işlemi gerçekleştirmedi.

Bir başka balina ise LINK fiyatı 22 Ekim günü 9 dolara ulaşınca elindeki tüm varlıkları satmayı tercih etti. Bununla da yetinmeyen balina, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave (AAVE) üzerinden 370 bin dolarlık LINK borç aldı ve tüm bu varlıkla 9,5 dolardan satarak short (kısa) yönlü pozisyon almış oldu.

Söz konusu balinaların Güney Koreli borsaların yükselişi tetiklediği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre LINK, Bitcoin’de yaşanan artış ile birlikte son 2 gün içerisinde sergilediği yükseliş performansıyla 7,53 dolar seviyesinden 10,93 dolara ulaştı. Bitcoin geçtiğimiz hafta %10 değer artışı ile 31 bin dolara yaklaşarak dikkat çekti. LINK, yazım esnasında 10,40 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!