Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz: Litecoin’i Satıp Bitcoin Alın

Mike Novogratz kısa bir süre önce kripto para sektöründeki yatırımcılara çağrıda bulundu ve onları Litecoin’i satıp Bitcoin satın almaya davet etti.

Galaxy Digital’ın kurucusu olan ve kripto para sektöründe yaptığı çarpıcı yorumlarla ön plana çıkan Mike Novogratz, kripto para piyasasında yaşanan artışın ardından yeni açıklamalar yaptı

Novogratz’in bu sefer yaptığı yorumlar pek çok kişiden tepki çekebilir. Çünkü kendisi kripto para piyasasının en büyük koinlerinden biri olan Litecoin için adeta adeta açtı ağzını yumdu gözünü!

Yatırımcıları ellerindeki Litecoin’i bir an önce satmaya ve Bitcoin’e geçiş yapmaya davet eden Novogratz; bu iki koin arasındaki ilişkiyi altın ve gümüş arasındaki ilişkiye benzetiyor ve şu yorumu yapıyor:

“Atının 8.5 trilyon dolarlık piyasa değeri var. Gümüşün 15 milyar dolar. Bitcoin’in 90 milyar dolar. Litecoin’in ise 5.7 milyar dolarlık piyasa değeri var ki bu, Bitcoin’in yüzde 6.4’üne denk geliyor. Gümüş en azından sanayi üretiminde kullanılabiliyor. Litecoin aslında Bitcoin’e özel bir test ağından ibarettir. Litecoin’i satın Bitcoin alın.”

Novogratz’in yaptığı bu yorum elbette bazı kesimler tarafından desteklenirken bazı kesimler tarafından eleştirildi. Özellikle bazı Litecoin kullanıcıları LTC ve BTC ağları arasında bir kıyaslama yaparak LTC’deki işlem hızının daha yüksek, işlem maliyetinin daha düşük olduğunu öne sürdüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment