Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Yarılanmasına Aylar Var Ancak LTC Çoktan Fiyatlanmış Olabilir!

Bitcoin‘in altınının gümüşü olarak lanse edilen Litecoin, 2019 yılının ilk altı haftasında ciddi bir ralli yaşadı ve yatırımcıların önümüzdeki Ağustos ayında gerçekleşecek olan yarılanma öncesi çoktan fiyatlandırma yaşatmış olabileceği spekülasyonunu ortaya çıkardı.

Basın saatine ve toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük dördüncü kripto para birimi konumunda olan Litecoin 44 dolarlık birim fiyata sahip olsa da, haftanın en yüksek seviyesini 47 dolar olarak kapatmayı başarmıştı. LTC, 47 dolarlık fiyat seviyesinde yıllık oranda %56 artış yaşamış durumda.

Geçtiğimiz Aralık ayında düzeltme yaşayan Bitcoin sonrası 20 dolarlara kadar gerileyen Litecoin, Ocak ayında da benzer bir tabloya sahipti ancak  Litecoin Ocak ayının son haftasından itibaren ciddi bir yükseliş gösterdi ve geçtiğimiz hafta BTC’nin %7’lik artışına karşı, %41’lik inanılmaz bir yükseliş sergiledi.

Uzmanlara ve tarihsel grafiklere göre LTC’nin güçlü performansı ve rallisi, madencilik ödüllerinin yarılanmasından en az beş ay önce gerçekleşmekte. 5 Ağustos tarihinde LTC madencilik ödüllerinin 25 LTC’den 12.5 LTC’ye düşecek olması da tarihsel grafiklere göre şimdiden fiyatlanmış olabilir. Piyasa her zaman geleceğe odaklı şekillenmekte ve elde edilecek LTC miktarının yarı yarıya düşmesi, ciddi bir etki yaratabilir. 25 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen ilk yarılanmada da benzer durumu yaşayan Litecoin grafikleri, ortak bir görüntü çizmekte.

Yukarıdaki grafikten de görülebileceği üzre, Ocak 2015 tarihinde 1.12 dolarlık birim fiyata sahip olan LTC, tekrardan 25 Ağustos tarihinde 4 dolara düşmeden önce 8.72 dolara kadar çıkmıştı. Söz konusu yarılanmada Litecoin madencilik ödülü 50 LTC’den, 25 LTC’ye gerilemişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment