Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LocalBitcoins’in İşlem Hacmi 2019 Rekorunu Kırdı

LocalBitcoins işlem hacmi, temmuzun ilk haftasında küresel olarak 65.6 milyon dolara ulaştı. 7 Temmuz Pazar günü ulaşılan bu seviye, 24 Kasım 2018’de ulaşılan 67.7 milyon dolarlık seviyeden sonra ulaşılan en yüksek ikinci seviye.

LocalBitcoins’in İşlem Hacmi Birçok Ülkede Rekor Kırdı

Ayrıca bazı ülkelerde, LocalBitcoins hacmi en yüksek seviyelerine ulaştı. Örnek olarak Arjantin verilebilir, geçtiğimiz pazar işlem hacmi 15.22 milyon Arjantin Pezosu yani ortalama 364 bin dolar seviyesine kadar çıktı.

Venezuela işlem hacmi ise bugüne kadar ulaştığı en yüksek işlem hacmi olan 47 milyar Venezuela Bolivarı değerine ulaştı.

Hacimdeki artış kimsenin gözünden kaçmış değil. Kripto para borsa analizi uzmanı Etoro Mati Greenspan, bugün erken saatlerde attığı bir tweet ile, mevcut seviyenin geçen yılın kasım ayından beri en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti ve ekledi;

“Eşler arası bitcoin ticareti güçlü bir atm’dir.”

Daha önce, haziran başında LocalBitcoins, şahsen nakit alım satım işlemlerini sessizce hizmetten çıkardıktan sonra, işlem gerçekleştiren kişilerin bir bölümünü kaybetmişti. Şirket bu hizmetin sonlandığını Twitterdan duyurmuştu. Platformun “mevcut düzenleyici ortama uyum sağlamak” için yerel nakit ticaretinden vazgeçmesi gerektiğini belirtmişti. Bunun üstüne başka bir P2P bitcoin ticaret platformu olan Bisq, kişi başı nakit ödemeye devam ederek LocalBitcoins’in yerini doldurmaya aday oldu ve rekor alım satım seviyelerini gördü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment