Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsası Özel Hisseler İçin Blockchain Deniyor

Londra Borsası gruplarından Borsa Italiana, özel sermaye hisseleri için blockchain teknolojisini kullanma planlarını açıkladı.

Londra Borsası grubu blockchain teknolojisini benimseme yolunda önemli bir adım attı. Grup, yeni bir platform oluşturmak için teknoloji devi IBM ile ortak oldu.

IBM de geçtiğimiz günlerde siber ataklara karşı blockchaini kullanmaya başlamıştı.

Rapora göre bu yeni kurulacak platform, İtalya’daki küçük ve orta çaplı kuruluşların özel hisselerini dijital ortamda basmak için kullanılacak. Blockchain teknolojisi, Londra Borsası’nın İtalyan işletmecisi Borsa Italiana tarafından kullanılacak.

Günümüzde küçükten büyüğe her çaptaki borsalar ve şirketler yavaş yavaş blockchain teknolojisine geçiş yapmaya başladı. Blockchainin şeffaf ve sabit yapısı, kripto paraların hızlı işlem yapabilme özelliğiyle birleşince; dağıtılmış ana defter teknolojisi bu sektörler için biçilmiş kaftan oluyor.

Blockchain teknolojisinin kullanılmaya başlanmasıyla Borsa Italiana, listelenmemiş şirketlerin hisseli şablonlarını daha kolay bir şekilde kaydedebilecek ve takip edebilecek.

Bu teknolojinin kullanılması, eskiden olduğu gibi kağıt üstünde kayıt tutma gerekliliğini ortadan kaldıracak. Platform üzerindeki verilere kolay bir şekilde ulaşılabilecek. Ayrıca, platforma katılacak olan organizasyonların alındığı andan itibaren, veriler gerektiği anda platforma yüklenebilir hale gelecek.

Londra Borsası Grubu’nun bu teknolojisinden sorumlu David Harris:

“Bu firmalar büyüdükçe, hissedarları ile daha iyi etkileşime geçebilecekler.”

Borsa Italiana’nın bu projesi belli bir süre için deneme aşamasında olacak. Sadece belli başlı müşteriler ve ortaklardan oluşan küçük bir grup test aşamasında yer alacak. Eğer her şey olumlu giderse bu süreç daha geniş kitlelere yayılabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment